Головна » Статті » Профілактика

Вчені спростували шкоду яєць для серця
Існує думка, що вживання яєць може погіршити стан серцево-судинної системи за холестерину, яким насичені курячі жовтки. Проте вчені прийшли до висновку, що яйця, навпаки, здатні допомогти серцю, захищають від ймовірності інсульту та інфаркту.
Кілька досліджень, проведених в період між 1996 і 2012 роками, дозволили вченим об'єктивно оцінити зв'язок між яєчної дієтою і ризиком серцево-судинних захворювань. Раніше вважалося, що холестерин, що міститься у жовтку яєць, сприяє утворенню в крові жирових бляшок, які підвищують ймовірність серцевого нападу або інсульту, особливо у літніх людей. Проте вчені змогли переконатися, що це далеко не так.
протягом кількох років добровольці, які брали участь у дослідженнях, записували в харчовий щоденник кількість з'їдених яєць і регулярно проходили діагностику та огляди на предмет наявності серцево-судинних нездужань. Як виявилося, помірне споживання цього продукту не приносить шкоди серцю і судинам. Більше того, з'ясувалося, що ті люди, які з'їдали близько одного яйця в день, мали більш низький ризик розвитку небезпечного виду інсульту - геморагічного інсульту. У кожному курячому яйці в оптимальних пропорціях містить усі необхідні для життєдіяльності організму поживні речовини та амінокислоти, при цьому яйця володіють низькою калорійністю. Ще одна незамінна користь яєць полягає в тому, що це потужний енергетичний продукт. Багато лікарів вважають, що вони повинні бути присутніми в раціоні обов'язкове харчування не менше 2-3 разів на тиждень.
Категория: Профілактика
| Теги: інсульту, яєць
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: