Головна » Статті » Профілактика |
Продукти, які не слід їсти
Турбота про правильне харчування необхідна і абсолютно природна для людини, це є одним з найважливіших секретів збереження здоров'я. Саме тому вам слід дізнатися не тільки про те, які продукти не повинні бути у вашому раціоні, але і познайомитися з тими, до яких не слід наближатися і на гарматний постріл. Рисові тістечка були включені в список тих ласощів, що рекомендуються навіть дієти з низьким вмістом жирів. Насправді рисові тістечка шкідливі: даний продукт володіє дуже високим глікемічним індексом, а це завдає сильного удару по організму. Саме щоб уникнути небезпеки, яку рисові тістечка представляють для здоров'я, до них не слід торкатися. Знежирена заправка для салатів являє собою ідеальний приклад того, як готовий продукт може бути настільки ж шкідливий, наскільки приємний на смак. Заправка для салату обов'язково повинна мати у своєму складі жири, тому що тільки з допомогою цього компонента харчування здійснюється засвоєння вітамінів та інших корисних елементів, що містяться в салатах. Ідеальна заправка для салату повинна складатися на частину з жирів, на дві частини - з лимонного соку або бальзамічного оцту і невеликої кількості солі і спецій. Акуляче м'ясо. Порівняння корисних і шкідливих властивостей цього сорту м'яса дозволить вам переконатися в тому, що нічого хорошого для здоров'я він вам принести не здатне. Акуляче м'ясо багате жирними кислотами Омега 3, але при цьому в ньому міститься величезна кількість ртуті та інших важких металів. Запастися корисними жирами можна, включивши в раціон страви з лосося, тунця і сардин. М'ясо морської хижачки - грози морів і океанів, хоча і приваблює своєю екзотичністю, краще навіть не пробувати. Рафіновані пластівці, збагачені мікроелементами і залізом. Зернові пластівці дуже благотворно впливають на всі процеси нашого організму, особливо якщо ви систематично вживаєте їх на сніданок. Але є одна умова: вони повинні бути цільнозерновими і без всяких домішок, а ті, про які ми вам розповідаємо, можна віднести до категорії ультра-перероблених продуктів. Добавка вітамінів і заліза здійснюється ціною втрати такого важливого елемента, як клітковина, а також натуральних вітамінів, які від природи присутні в зернових пластівцях. Крім того, в такому рафінованому продукті ви вже не знайдете антиоксидантів, зате цукру там просто надлишок. Солодкі газовані напої - це справжня загроза вашому здоров'ю. Напої, в які виробники кладуть замінники цукру, видаються за дієтичне, але це всього лише рекламний трюк. Насправді ж тут-то і криється справжня загроза. Солодкі газовані напої сприяють розвитку та підтримці запальних процесів в організмі, призводять до зростання холестерину і збільшують ризик придбання численних хронічних захворювань - від діабету до остеопорозу. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |