Головна » Статті » Дієти

Якими повинні бути правильні перекуси
З одного боку, травленню потрібно давати відпочинок і не рекомендується без зупинки завантажувати шлунок все новими і новими завданнями по переробці їжі.
З іншого боку, відсутність перекусів протягом дня може призвести до переїдання, коли, проходив півдня голодними, ви нарешті підходите до холодильника і знищуєте його вміст. Є строго два-три рази в день або їсти невеликими порціями і перекушувати протягом дня - вибір залежить і від наших звичок, і від того, з чого складається наш раціон, а також від нашої фізичної активності та емоційного стану. У будь-якому випадку, якщо перекушувати, то робити це свідомо, а не під гіпнотичним дією побаченого ейлера. Правильні перекуси можуть підбадьорити, додати вітамінів і додати сил на нові свершенья, коли немає часу відволікатися на повноцінну трапезу.
Ідеальний перекус
Свіжі овочі поєднуються з усіма категоріями продуктів, тому ними можна перекусити після будь-якого обіду або вечері. Вони легко засвоюються і не потребує особливих витрат від вашого травлення. Нарізати огірки і червоний перець, почистити свіжу солодку моркву або ріпку, помити помідори черрі і свіжий редис - за пару хвилин у вас з'являється відмінний хрусткий перекус.
Фруктам так, але не завжди
Свіжі фрукти і ягоди - теж відмінний варіант для перекусу, але тільки якщо після останнього прийому їжі пройшло 3-4 години (і це не був бенкет з семи страв). Фрукти, з'їдені до того, як ваш обід або вечерю покинули шлунок, викликають процеси бродіння, що не в кращу сторону відбитися на травленні. М'ясо засвоюється довше, тому після м'ясної страви краще зовсім не є фрукти в цей день. Самі ж фрукти навпаки засвоюються швидко, і через 20-40 хвилин після фруктового перекусу можна перейти до обіду або вечері. Ці ж принципи застосовні і до смузі, в яких є фрукти.
Коли перекуси дружать з обідом
Якщо хочеться перекусити щось суттєвіше, ніж овочі, вибирайте перекуси з тієї ж категорії, що і ваш обід або вечерю. Наприклад, якщо на вечерю ви плануєте приготувати рибу, перекусити до вечері можна козячим сиром з овочами. Якщо на вечерю планується гречка, кіноа або картопля, крім овочів для перекусу до вечері підійде щось з категорії крохмалів - наприклад, гречані або цільнозернові хлібці. До другого варіанту також підійде авокадо, яке чудово поєднується з крупами.
Приготовані овочі також добре насичують і, якщо це не картопля фрі, вони відмінно підходять для перекусу. Тушковані, запечені або приготовані на пару - ті овочі, які ви готуєте на вечерю, можна заготовити в більшій кількості і на наступний день використовувати їх для перекусу.
Горіхи + сухофрукти
Як перекус цей варіант найкраще працює у великому проміжку між обідом і вечерею. Наприклад, якщо ви обідаєте в 13 годин, а вечеряєте в 19, ви цілком можете перекусити в 16 годин порцією горіхів або насіннячок з сухофруктами. Намагайтеся вибирати горіхи і насіння непідсмажене, а сухофрукти натуральні, без додання цукру та барвників.
Один з найбільш простих і десертних варіантів - фініки плюс мигдаль, пекан, волоські або бразильський горіх. Також можна приготувати горіхові цукерки на основі мигдалю і кураги, змішати кокосову стружку з фініками, додати какао або корицю. Горіхові цукерки можуть досить довго зберігається в холодильнику і легко переносять транспортування з дому в офіс.
З таким перекусом важливо не захоплюватися, так як горіхи - все-таки досить важкий продукт, а сухофрукти містять чимало цукру. Якщо ви знаєте, що вам складно зупинитися, не ставте на свій робочий стіл цілий салатник з асорті з горіхів і сухофруктів. Одна жменя - той об'єм, яким варто з задоволенням насолодитися і обмежитися на сьогодні. Більш легким варіантом буде горіхове молоко, змішане з медом і какао або корицею, ваніллю і фініками. Його також можна приготувати заздалегідь - воно може зберігатися в холодильнику близько п'яти днів.
Ще кілька варіантів моїх улюблених перекусів:
Трав'яний чай з медом
Йогурт з козячого молока
Авокадо, розрізане навпіл і полите соком лимона або посипане сіллю і перцем. Обожнюю!
Шматочок гіркого шоколаду
Загорнуті в листи норі нарізані овочі з м'яким козячим сиром або авокадо і гірчицею
Зелений смузі:
- 1 огірок, очищений від шкірки
- 2 жмені свіжого шпинату
- сік лайма
- склянку води
- можна додати мед або банан
Змішати інгредієнти в блендері і готово!
Категория: Дієти
| Теги: фрукти, вечерю
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: