Головна » Статті » Дієти |
Середземноморська дієта
![]() Вашій увазі пропонується меню п'ятиденному середземноморської дієти.Середземноморська дієта розрахована на споживання 1000 ккал в день. Таємницею низькокалорійної апетитною середземноморської дієти є включення в ваш раціон харчування кращих сортів оливкової олії, велика кількість овочів і фруктів, знежирених сортів м'яса, риби, кисломолочних продуктів. Намагайтеся включати в своє меню тільки грунтові овочі, дозрілі під променями сонця.Перший день середземноморської дієти Сніданок: мюслі з фруктами.Нарежьте 1 ківі і половину банана, додайте до них дві столові ложки вівсяних пластівців і одну столову ложку паростків пшениці. Окремо збийте 100 грамів сметани і одну столову ложку облепихово-апельсонового нектару, полийте цією сумішшю фрукты.Калорийность такої страви складе - 262 ккал.Второй сніданок: банановий йогуртРазомните половину банана і змішайте з 100 грамами знежиреного йогурту, додайте меленої корицы.Калорийность йогурту - 103 ккал.Обед: запечені овощи.Отварите 100 грамів скибочок картоплі. Окремо наріжте скибочками 150 грамів баклажанів і 100 грамів цукіні, поріжте смужками 100 г стручків червоного і зеленого солодкого перцю. Бланшируйте нарізані овочі 3-5 хвилин. Наріжте половину цибулини, скибочками один помідор і перемішайте разом з овочами. Полийте всю суміш однією столовою ложкою рослинного масла, посипте розмарином і запікайте в духовій шафі 15 хвилин. Приготуйте соус з 50 грамів йогурту 1,5% жирності, однієї столової ложки кефіру, меленого червоного перца.Калорийность такої страви складе - 284 ккал.Полдник: фруктовий салат.Перемешайте 50 грамів винограду, один нарізаний кубиками ківі, приправте все лимонним соком і рідким замінником сахара.Калорийность фруктового салату - 98 ккал.Ужин: помідори з моцареллой.Разрежьте два помідора на дві рівних частини, приправте сіллю, перцем, рубаним часником і половиною чайної ложки оливкової олії. Накрийте зверху 40 грамами сиру моцарелла, запечіть в духовій шафі. В кінці приготування прикрасьте базиліком, подавайте з одним скибочкою білого хлеба.Калорийность страви - 267 ккал. Другий день середземноморської дієти Головним правилом другого дня є те, щоб вживати в їжу якомога більше свіжої зелені і мінімум соли.Завтрак: хліб з соусом дзадцики.Натрите на тертці 100 грамів огірка, змішайте з 100 грамами нежирного сиру, двома столовими ложками мінеральної води і рубаним луком і часником. Викладіть соус на один скибочку хліба з борошна грубого помелу з додаванням 50 грамів висівок і одним скибочкою хрустких хлібця. Зверху прикрасьте зеленню кропу. На стіл подавайте з двома маленькими помидорами.Калорийность страви - 261 ккал.Второй сніданок: бутерброд з помидорами.Покройте один скибочку хрустких хлібця 25 грамами сиру моцарелла, скибочкою одного помидора.Калорийность бутерброда - 93 ккал.Обед: м'ясо ягняти на шампурах.Отварите 40 грамів рису і відкладіть в сторону. 120 грамів філе ягняти, 100 г стручків жовтого і зеленого солодкого перцю, 100 г цукіні наріжте і запровадити разом з двома помідорами черрі на два шампура. Приправте сіллю, перцем, чебрецем. Смажте на грилі 10 хвилин. Подавайте з рисом і соусом з 50 грамів йогурту 1,5% жирності, перцю і чеснока.Калорийность страви - 312 ккал.Полдник: рис з грейпфрутом.Перемешайте відварений рис, який залишився після обіду з часточками одного грейпфрута (200 грамів) і подсладите замінником сахара.Калорийность страви - 100 ккал.Ужин: фарширована папайя.Выньте насіння з половини папайї, видаліть м'якоть і наріжте її дрібними кубиками. Наповніть ними плоди разом з 50 г м'якого сиру і горіхами. Подавайте з одним скибочкою білого хліба, який важить приблизно 40 граммов.Калорийность страви - 241 ккал. Третій день середземноморської дієти Обов'язково включіть в свій раціон оливкова олія. Воно надзвичайно корисно для здоров'я. Звичайно, мова йде про нерафінованій оливковій олії холодного отжима.Завтрак: фрукты.Нарежьте скибочками половину папайї. Викладіть на блюдо разом з 100 грамами шматочків дині, скибочки одного банана і 100 грамами ананаса. Випийте склянку будь-якого фруктового чая.Калорийность страви складе - 231 ккал.Второй сніданок: бутерброд з ветчиной.Намажьте один скибочку хрустких хлібця однією чайною ложкою вершкового масла з низьким вмістом жиру і покрийте його 20 грамами знежиреної ветчины.Калорийность бутерброда - 122 ккал.Обед: овочеве рагу «Італійська фантазія».Отварите 30 грамів замороженої овочевої суміші в малій кількості підсоленої води протягом 5 хвилин, відкиньте на друшляк. Половину цибулини і один зубчик часнику наріжте кубиками і тушкуйте в одній столовій ложці оливкової олії. Додайте овочі, заправте сіллю, перцем, мускатним горіхом і петрушкою. Влийте 75 грамів овочевого бульйону і тушкуйте 8 хвилин. Наріжте скибочками 50 грамів сиру моцарелла, викладіть його зверху і дайте расплавиться.Калорийность страви складе - 305 ккал.Полдник: медовий напиток.Взбейте 200 г морквяного з двома столовими ложками артишокового соку, приправити лимонним соком, однією чайною ложкою меду і половиною столовою ложкою оливкової масла.Калорийность напою - 86 ккал.Ужин: тост з сиром і креветками.Покройте один скибочку хліба для тостів яйцем, відварених круто і порізаним скибочками, 30 грамами сиру моцарелла в скибочках і однієї креветкою. Запечіть все в гарячому грилі. Прикрасити кропом і перцем.Калорийность тосту - 269 ккал. Четвертий день середземноморської дієти Їжте якомога менше жирного! Хліб, локшина, овочі або містять малу кількість жиру, або він у них повністю отсутствует.Завтрак: бутерброд з ветчиной.Намажьте одна скибочка хліба з борошна грубого помелу з висівками однією чайною ложкою вершкового масла з невеликим вмістом жиру, покрийте його 20 грамами пісної шинки. Приправте 150 г знежиреного йогурту, двома столовими ложками рубаної зелені, соком лимона, перцем. Подавайте з 150 грамами томатного сока.Калорийность страви складе - 260 ккал.Второй сніданок: солодкий сыр.Смешайте 50 грамів домашнього сиру зі 100 грамами шматочків ананаса, підсолодіть замінником цукру. Калорійність страви складе - 102 ккал.Обед: ягня з лапшой.Отварите 30 грамів макаронів-трубочок. Наріжте кубиками м'якоть 100 грамів помідорів. Наріжте 100 грамів цукіні, стушкуйте все в 30 грамах води і приправити чебрецем. Потім 100 грамів філе ягняти наріжте скибочками, підсмажте в одній чайній ложці оливкової олії, додайте приправу. Влийте 75 грамів бульйону. Змішайте разом м'ясо, макарони, цукіні і помидоры.Калорийность страви складе - 297 ккал.Полдник: сандвіч з салямиРазрежьте навпіл один скибочку білого хліба і покрийте його одним листком салату, солодким перцем і трьома шматочками ковбаси салями.Калорийность сандвіча - 69 ккал.Ужин: салат «Майорка».Нарежьте один помідор, четверту частину стебла цибулі-порею, 6 штук редиски, чверть солодкого перцю, один маринований огірок. Додайте п'ять фаршированих оливок. Заправте однією столовою ложкою червоного винного оцту, однією столовою ложкою оливкової олії і базиліка. Подавайте з одним скибочкою хліба (50 грамів).Калорийность салату складе - 257 ккал. П'ятий день середземноморської дієти Лососина не тільки смачна риба, вона містить в собі корисні жирні кислоти (омега 3).Завтрак: бутерброд з сыром.Намажьте на один скибочку хліба з борошна грубого помелу суміш з 50 грамів домашнього сиру, 200 грамів дині і 100 грамів морквяного соку з однією чайною ложкою пшеничних ростков.Калорийность бутерброда - 232 ккал.Второй сніданок: салат з помидором.Нарежьте один помідор і 30 грамів сиру моцарелла. Приправте однією чайною ложкою оливкової олії, однією чайною ложкою бальзамічного оцту, сіллю, перцем, базиликом.Калорийность салату складе - 114 ккал.Обед: лососина з соусом.Отваримте 20 грамів дикого рису, 125 грамів лососини полийте соком лимона і обсмажте в половині чайної ложки рослинного масла, додайте приправу. Одну столову ложку сметани змішайте з рубаною зеленню. Подавайте рибу з рисом, соусом, прикрасьте солодким перцем.Калорийность страви - 310 ккал.Полдник: фруктовий салат.Нарежьте м'якоть одного апельсина, один ківі, 30 грамів винограду. Приправити соком лимона і замінником сахара.Калорийность фруктового салату - 106 ккал.Ужин: томатний суп.Очистите від шкіри два помідора, наріжте і тушкуйте 25 хвилин в 150 грамах овочевого бульйону. Наріжте одна скибочка хліба з борошна грубого помелу і обсмажте в одній чайній ложці оливкової олії. Томатний бульйон процідіть, влийте в нього дві столові ложки хлібного напою, посоліть і поперчіть. Додайте в суп обсмажений хліб, одну столову ложку збитих вершків і посипте колечками зеленого лука.Калорийность томатного супу складе - 253 ккал. | |
Категория: Дієти
|
|
Всього коментарів: 0 | |