Головна » Статті » Дієти

Пісна дієта
Пісна дієта відноситься до низькокалорійним і маложирним дієт. Основним її завданням є досить велике скорочення споживаних жирів, кількість яких у щодобовій нормі живлення не повинно перевищувати 40 грамів, а це становить приблизно 20% загальної кількості їжі на добу. У запропонованій системі схуднення повному виключенню підлягають всі жири тваринного происхождения.Прообразом даної пісної дієти є схожий раціон харчування православних віруючих людей під час дотримання Великого посту. Вченими-дієтологами науково доведено, що ті люди, які щорічно дотримуються постів, менше схильні до серцево-судинних захворювань, а в більшості випадків рівень холестерину у них завжди має нормальний показник, а ризик розвитку атеросклерозу у них практично дорівнює нулю.Соблюдение пісної дієти нормалізує вагові показники тіла, і всього за один місяць Вам вдасться позбавитися від 1-2 кілограмів зайвої ваги. Мале надходження жирів в організм не буде сприяти відкладенню жирових накопичень в тканинах організму, завдяки цьому кількість вживаної їжі можна не сокращать.Самыми ефективними термінами дотримання пісної дієти стануть ті проміжки часу, які визначаються з допомогою правильного дотримання церковних законів. Саме в такі періоди часу починає відбуватися максимальна очищення організму від шкідливих токсинів, шлаків і абсолютно непотрібних жирових відкладень. Повільно, але ефективно нормалізуються всі обмінні процеси організму, оновлюється його клітинна складова.

Рекомендований список продуктів під час дотримання пісної дієти має повну відповідність з продуктами і стравами харчового раціону харчування, який допускається до вживання під час Великого посту.

Головними інгредієнтами щоденного раціону харчування пісної дієти є всі види овочевих і грибних страв. М'ясні, рибні страви, а також будь-які жири тваринного походження з раціону харчування повністю исключаются.Для підтримки нормального жирового обміну рекомендується в досить великій кількості вживати продукти, в яких містяться вітаміни групи В, наприклад, бобові. Для поповнення запасів мікроелементів, таких як залізо, слід збільшити вживання гречаної каші, яблук. Щоб був збережений запас більшості вітамінів необхідно включати в свій раціон харчування різноманітні салати зі свіжих овочів і компоти, зварені зі свіжих фруктів і ягід.

Приблизний склад раціону харчування пісної дієти на сім днів


Понеділок
Ранок:
  • невелика порція каші з пшоняної крупи;
  • несолодкий чорний чай з часточкою лимона.
:
  • порція борщу, звареного без м'яса;
  • фруктово-овочевий салат з яблук і листя селери з додаванням будь-якого рослинного масла і лимонного соку.
Перекус:
  • порція овочевого соте з картоплі, грибів, моркви і ріпчастої цибулі;
  • склянку компоту із свіжих ягід або фруктів.
Вечір:
  • морква та ріпа, тушковані з цибулею;
  • половина склянки журавлини, перетертої з цукром.

Вівторок
Ранок:
  • дві картопляні зрази з грибною начинкою;
  • салат з чорної редьки з невеликою кількістю солі і рослинної олії;
  • чашка зеленого чаю з листям м'яти або меліси.
:
  • грибний суп з дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки;
  • салат з червонокачанної капусти з огірками і рослинним маслом;
  • ягідний кисіль.
Перекус:
  • порція будь-яких тушкованих овочів;
  • компот з журавлини з цукром.
Вечір:
  • порція вареного рису з печерицями;
  • компот з яблук і груш.

Середа
Ранок:
  • порція овочевого вінегрету;
  • кавовий напій із цикорієм.
:
  • щі з квашеної капусти;
  • салат з натертої гарбуза і яблук з додаванням жменька родзинок.
Перекус:
  • порція морквяних оладок;
  • невелика чашка квашеної капусти.
Вечір:
  • гарбуз, доведена до готовності в духовій шафі;
  • зелений чай з цукатами.

Четвер
Ранок:
  • печериці тушковані з заправкою з лука;
  • вівсяної кисіль.
:
  • тарілка овочевого бульйону;
  • порція свіжого салату з ріпи та моркви;
  • компот з сухофруктів.
Перекус:
  • один невеликий пиріжок з рисовою начинкою;
  • салат з будь-яких свіжих овочів;
  • чорний чай з додаванням листя меліси і звіробою.
Вечір:
  • ріпа, нафарширована овочами;
  • натертий гарбуз з яблуками і жменькою родзинок, присмачена однією чайною ложкою натурального меду.

П'ятниця
Ранок:
  • вівсяна каша зі столовою ложкою меду;
  • несолодкий кавовий напій із цикорієм.
:
  • суп з овочів з вермішеллю;
  • салат зі свіжих помідорів, огірків, болгарського перцю з дрібно нарізаною зеленню і зеленим луком.
Перекус:
  • порція вареної або тушкованої квасолі з помідорами;
  • одне запікати в духовій шафі яблуко з додаванням натурального меду і дрібно порубаних волоських горіхів.
Вечір:
  • дві картоплини, приготовані в духовій шафі;
  • салат з квашених огірків з ріпчастою цибулею;
  • несолодкий трав'яний чай.

Субота
Ранок:
  • гречана каша без додавання олії;
  • чорний чай з часточкою лимона.
:
  • суп з будь-яких овочів з квасолею;
  • свіжий салат з пекінської капусти, шпинату, огірків і зелені кропу;
  • 200 грамів морквяно-яблучного соку.
Перекус:
  • овочева запіканка з кабачків, томатів, картоплі, цибулі;
  • будь-які свіжі фрукти або салат на їх основі.
Вечір:
  • запіканка з гарбуза з морквою;
  • стакан вівсяного киселю.

Неділя
Ранок:
  • два лепешняку з тушкованими грибами;
  • зелений чай з лимоном.
:
  • салат з відвареного буряка з мінімальною кількістю солі, присмачений олією маслом.
Перекус:
  • дві котлети, приготовлені з геркулесових пластівців з додаванням ріпчастої цибулі;
  • кисіль з ягід або фруктів.
Вечір:
  • овочевого рагу з додаванням грибів;
  • трав'яний чай з м'яти і меліси.
Категория: Дієти
| Теги: порція, салат
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: