Пісна дієта відноситься до низькокалорійним і маложирним дієт. Основним її завданням є досить велике скорочення споживаних жирів, кількість яких у щодобовій нормі живлення не повинно перевищувати 40 грамів, а це становить приблизно 20% загальної кількості їжі на добу. У запропонованій системі схуднення повному виключенню підлягають всі жири тваринного происхождения.Прообразом даної пісної дієти є схожий раціон харчування православних віруючих людей під час дотримання Великого посту. Вченими-дієтологами науково доведено, що ті люди, які щорічно дотримуються постів, менше схильні до серцево-судинних захворювань, а в більшості випадків рівень холестерину у них завжди має нормальний показник, а ризик розвитку атеросклерозу у них практично дорівнює нулю.Соблюдение пісної дієти нормалізує вагові показники тіла, і всього за один місяць Вам вдасться позбавитися від 1-2 кілограмів зайвої ваги. Мале надходження жирів в організм не буде сприяти відкладенню жирових накопичень в тканинах організму, завдяки цьому кількість вживаної їжі можна не сокращать.Самыми ефективними термінами дотримання пісної дієти стануть ті проміжки часу, які визначаються з допомогою правильного дотримання церковних законів. Саме в такі періоди часу починає відбуватися максимальна очищення організму від шкідливих токсинів, шлаків і абсолютно непотрібних жирових відкладень. Повільно, але ефективно нормалізуються всі обмінні процеси організму, оновлюється його клітинна складова.Рекомендований список продуктів під час дотримання пісної дієти має повну відповідність з продуктами і стравами харчового раціону харчування, який допускається до вживання під час Великого посту.Головними інгредієнтами щоденного раціону харчування пісної дієти є всі види овочевих і грибних страв. М'ясні, рибні страви, а також будь-які жири тваринного походження з раціону харчування повністю исключаются.Для підтримки нормального жирового обміну рекомендується в досить великій кількості вживати продукти, в яких містяться вітаміни групи В, наприклад, бобові. Для поповнення запасів мікроелементів, таких як залізо, слід збільшити вживання гречаної каші, яблук. Щоб був збережений запас більшості вітамінів необхідно включати в свій раціон харчування різноманітні салати зі свіжих овочів і компоти, зварені зі свіжих фруктів і ягід.Приблизний склад раціону харчування пісної дієти на сім днів Понеділок Ранок: - невелика порція каші з пшоняної крупи;
- несолодкий чорний чай з часточкою лимона.
: - порція борщу, звареного без м'яса;
- фруктово-овочевий салат з яблук і листя селери з додаванням будь-якого рослинного масла і лимонного соку.
Перекус: - порція овочевого соте з картоплі, грибів, моркви і ріпчастої цибулі;
- склянку компоту із свіжих ягід або фруктів.
Вечір: - морква та ріпа, тушковані з цибулею;
- половина склянки журавлини, перетертої з цукром.
Вівторок Ранок: - дві картопляні зрази з грибною начинкою;
- салат з чорної редьки з невеликою кількістю солі і рослинної олії;
- чашка зеленого чаю з листям м'яти або меліси.
: - грибний суп з дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки;
- салат з червонокачанної капусти з огірками і рослинним маслом;
- ягідний кисіль.
Перекус: - порція будь-яких тушкованих овочів;
- компот з журавлини з цукром.
Вечір: - порція вареного рису з печерицями;
- компот з яблук і груш.
Середа Ранок: - порція овочевого вінегрету;
- кавовий напій із цикорієм.
: - щі з квашеної капусти;
- салат з натертої гарбуза і яблук з додаванням жменька родзинок.
Перекус: - порція морквяних оладок;
- невелика чашка квашеної капусти.
Вечір: - гарбуз, доведена до готовності в духовій шафі;
- зелений чай з цукатами.
Четвер Ранок: - печериці тушковані з заправкою з лука;
- вівсяної кисіль.
: - тарілка овочевого бульйону;
- порція свіжого салату з ріпи та моркви;
- компот з сухофруктів.
Перекус: - один невеликий пиріжок з рисовою начинкою;
- салат з будь-яких свіжих овочів;
- чорний чай з додаванням листя меліси і звіробою.
Вечір: - ріпа, нафарширована овочами;
- натертий гарбуз з яблуками і жменькою родзинок, присмачена однією чайною ложкою натурального меду.
П'ятниця Ранок: - вівсяна каша зі столовою ложкою меду;
- несолодкий кавовий напій із цикорієм.
: - суп з овочів з вермішеллю;
- салат зі свіжих помідорів, огірків, болгарського перцю з дрібно нарізаною зеленню і зеленим луком.
Перекус: - порція вареної або тушкованої квасолі з помідорами;
- одне запікати в духовій шафі яблуко з додаванням натурального меду і дрібно порубаних волоських горіхів.
Вечір: - дві картоплини, приготовані в духовій шафі;
- салат з квашених огірків з ріпчастою цибулею;
- несолодкий трав'яний чай.
Субота Ранок: - гречана каша без додавання олії;
- чорний чай з часточкою лимона.
: - суп з будь-яких овочів з квасолею;
- свіжий салат з пекінської капусти, шпинату, огірків і зелені кропу;
- 200 грамів морквяно-яблучного соку.
Перекус: - овочева запіканка з кабачків, томатів, картоплі, цибулі;
- будь-які свіжі фрукти або салат на їх основі.
Вечір: - запіканка з гарбуза з морквою;
- стакан вівсяного киселю.
Неділя Ранок: - два лепешняку з тушкованими грибами;
- зелений чай з лимоном.
: - салат з відвареного буряка з мінімальною кількістю солі, присмачений олією маслом.
Перекус: - дві котлети, приготовлені з геркулесових пластівців з додаванням ріпчастої цибулі;
- кисіль з ягід або фруктів.
Вечір: - овочевого рагу з додаванням грибів;
- трав'яний чай з м'яти і меліси.
|