Головна » Статті » Дієти

Дієта по фен-шуй
Жителі Китаю ділять на всі складові інь і ян. Інь представляє собою жіноче начало, холод, пасивність, а ян - чоловіче, що означає жар, активність. Стан всього організму людини також можна поділяти на інь, йому характерна млявість, уповільненість дій, тьмяний погляд, блідість шкірних покривів, депресивність, знижений артеріальний тиск. Станом організму ян притаманні живий погляд, збуджений стан, агресивна поведінка, почервоніла шкіра, підвищення кров'яний давление.Врачеватели Стародавнього Китаю в першу чергу робили акцент на роботі, що стосується профілактики різних захворювань. Ескулапи ґрунтувалися на розумінні організму людини, як єдиного цілого, всередині якого виникають, циркулюють і взаємодіють один з одним енергії п'яти видів. У кожного певного людини з самого народження існує головний орган, від стану якого буде залежати міцність його здоров'я, який найбільш піддається поразці в певний час року. Але це не якийсь один певний орган, а ціла взаємопов'язана система, що відноситься до нему.Например, китайські ескулапи віднесли до селезінці м'язи, жирову тканину навколо неї і рот. Функцією селезінки є перетворення в живильну суміш продуктів, що надходять зі шлунка людини. Також селезінка стежить за тим, щоб всі органи та м'язи одержували свою необхідну норму питания.Если такий важливий орган, як селезінка, працює без збоїв і перебувати в гарному здоровому стані, то вживається людиною їжа добре засвоюється організмом, у людини еластичні м'язи, здорова шкіра та мінімум жирових отложений.А існує така категорія людей, у яких селезінка є головним органом людини. Такі люди схильні до переїдання і страждають ожирінням, у них слабкий шлунок, в'ялі м'язи і шкірні покриви, існують безліч проблем з порожниною рота. Всі хвороби у них виникають і загострюються зазвичай в останній місяць літа.

Таким людям радимо прислухатися до порад по фен-шуй:

  • поділіть свою кухню на дві окремі зони, для цього можна використовувати звичайну ширму. В одній зоні будете готувати їжу, а в іншій її вживати;
  • постарайтеся використовувати для приготування їжі керамічний посуд;
  • для покращення процесу травлення і підтримання гармонійних відносин у родині, придбайте круглий, чи восьмикутний, або овальний стіл, але не повністю прозорий;
  • вживайте всю їжу в такому порядку: холодні закуски і салати, гарячі страви, десерт. Алкогольні напої і соки дозволяється пити під час вживання їжі;
  • на вашому обідньому столі в обов'язковому порядку мають бути присутніми пророслі зерна пшениці, вівса, жита. Вони містять велику кількість вітамінів групи В. Недолік цих вітамінів в організмі може викликати появу відкладення жирових прошарків близько внутрішніх органів, викличе уповільнення виведення рідини з організму;
  • пийте більше зеленого чаю, але для людей зі зниженим артеріальним тиском він у великих кількостях протипоказаний;
  • намагайтеся гарно прикрашати приготовані страви і робити красиву сервіровку обіднього столу.

Рецепти приготування страв по фен шуй

Рецепт страви від ожирения100 г зеленого горошку і 100 грамів морської капусти варити в одній склянці води на невеликому вогні протягом п'яти хвилин. Вживати приготовану порцію один раз в день. Тривалість вживання страви становить два тижні.Рецепт страв при порушенні функцій щитовидної залози та кровотворної системи1. 200 грамів морської капусти відварити в одній склянці води протягом п'яти хвилин. Вживати свіжі порції два рази в день. Тривалість вживання страви становить одну неделю.2. 50 г зеленої квасолі, 30 грамів морської капусти, 30 грамів рису, 6 г кориці, 60 г нерафінованого цукру варити в одній склянці води на невеликому вогні протягом семи хвилин. Приймати приготоване блюдо один раз в день. Тривалість вживання страви становить два тижні.Рецепт страв для стимуляції роботи шлунково-кишкового апарату1. 250 грамів картоплі відварити і потовкти, додати до нього 10 грамів меду. Приймати в зранку натщесерце. Тривалість вживання страви становить два тижні.2. Відварити 50 грамів рису в одній склянці води до готовності, додати 500 грамів капусти і тушкувати на повільному вогні протягом п'яти хвилин. Приготоване блюдо розділити на дві порції, приймати в ранковий і вечірній час. Тривалість вживання страви становить два тижні.
Категория: Дієти
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: