Звичайно всім хочеться вибрати таку дієту, яка допомогла б людині не тільки позбутися від надмірної ваги тіла, але і не змушувала б організм в черговий раз переживати боротьбу з нападами «голодного» стресу. Саме така дієта, яка має назву «Дні тижня», розроблена дієтологами з урахуванням всіх пожеланий.Предлагаемый раціон харчування такої системи схуднення досить добре збалансований, адже він містить в своєму складі весь набір корисних вітамінів та мікроелементів, вкрай необхідних організму людини. При всьому цьому дієта «Дні тижня» у складі раціону харчування містить дуже невелика кількість калорий.Условий, даного методу схуднення дозволяється, дотримуватись від семи днів і більше, адже втрата зайвої ваги тіла відбувається поступово, не приносячи шкоди організму, не вносячи негативних змін і травм всіх його життєво-важливих систем (шлунково-кишковому тракту, сечовидільної системи, нервової системи).Приблизительный вагу, від якого Ви успішно позбудетеся, приблизно дорівнює 3-4 килограммам.Оптимальность і витриманість такого здорового раціону харчування сприятиме налагодженій роботі всіх органів травлення і прискорення метаболічних процесів організму. В достатній мірі відбудеться хороша очищення організму. Ви позбудетеся від нервових переживань і стресових сплесків, які тісно пов'язані зі змінами у складі харчування, стійка звичка виробиться не займатися переїданням. Така схема прийому і складу їжі може навіть стати надалі постійної, враховуючи тільки деякі невеликі коректування. Ще однією перевагою дієти «Дні тижня» стане можливість початку використання обраної дієти з найбільш вподобаним Вам складом продуктів і страв раціону харчування. Але, все подальше час потрібно строго виконувати зазначену систему без будь-яких змін і відхилень. У тому випадку, якщо у Вас відбудеться непередбачений зрив, то необхідно буде розпочати виконання плану дієти знову з «понеділка». Правилами дієти передбачено обов'язково випивати одну склянку столової води кімнатної температури за 20-30 хвилин до початку ранкової трапези.
Приблизний склад меню раціону харчування дієти «Дні тижня»
День перший
Сніданок:
- невелика порція фруктового салату складається з банана, яблука, однієї столової ложки вівсяних пластівців, груші, залита 100 грамами несолодкого йогурту і однією чайною ложкою натурального меду;
- невелика порція овочевого салату з огірка, листя зеленого салату і шпинату, зелені кропу і петрушки з додаванням однієї столової ложки нерафінованої оливкової або кукурудзяної олії;
- два маленькі скибочки хліба з висівками, намазаних дуже тонким шаром вершкового масла.
Обід:
- 100 грамів знежиреного сиру;
- невелика порція овочевого салат з огірка, листя зеленого салату і шпинату, зелені кропу і петрушки з додаванням однієї столової ложки нерафінованої оливкової або кукурудзяної олії;
- два маленькі скибочки хліба з висівками, намазаних дуже тонким шаром вершкового масла;
- порція овочевого рагу, приготованого з білокачанної капусти, томатів, моркви, солодкого перцю, невеликої кількості будь-якого нерафінованої рослинної олії;
- дві скибочки житнього хліба.
Полуденок:
- 100 грамів нежирного сиру;
- один стакан йогурту з жменею будь-яких свіжих ягід;
- одне яблуко або дві сливи.
Вечеря:
- оладки, приготовані без використання розпушувача і дріжджів з додаванням ошпаренной дрібно нарізаної капусти, яблук, 50 г борошна, 4 столових ложок води, солі і одного яйця;
- склянку настою з шипшини без цукру.
Перед нічним сном:
- 200 грамів знежиреного кефіру.
День другий
Сніданок:
- один скибочку житнього хліба, намазаного дуже тонким шаром вершкового масла;
- склянку натурального чорного кава з додаванням однієї чайної ложки цукру і невеликої кількості 10% вершків.
Обід:
- порція салату з будь-яких свіжих сезонних овочів;
- три варених або запечених картоплі з додаванням невеликої кількості оливкової олії і дрібно нарізаної зелені кропу, листя селери, петрушки і базиліка.
Полуденок:
- склянку трав'яного чаю з сушеної травою м'яти і меліси з додаванням двох чайних ложок ягідного варення.
Вечеря:
- 250 грамів фрикадельок, приготованих з пісного яловичого або курячого м'яса;
- тушковані або варені будь-які сезонні овочі, крім картоплі.
Перед нічним сном:
- 200 грамів знежиреного кефіру.
День третій
Сніданок:
- два крекеру;
- склянку натурального чорного кава без цукру.
Обід:
- тарілка будь-якого гарячого страви на вибір (овочевий бульйон, розсольник, борщ, окрошка, грибний суп).
Полуденок:
- 300 грамів сезонних будь-яких свіжих фруктів або ягід.
Вечеря:
- салат, приготований з свіжого або консервованого зеленого горошку (стручкової квасолі), капусти броколі, дрібно нарізаною городньої зелені з додаванням кукурудзяного масла;
- склянку гранатового або томатного соку.
Перед нічним сном:
- 200 грамів нежирного кефіру.
День четвертий
Сніданок:
- невелика порція фруктового салату з банана, яблука, однієї столової ложки вівсяних пластівців, груші, яблука, залита 100 грамами несолодкого йогурту і однією чайною ложкою натурального меду;
- два невеликих скибочки житнього хліба, намазаних дуже тонким шаром вершкового масла.
Обід:
- два відварених круто курячих яйця;
- салат з огірків, солодкого перцю, цвітної капусти, зелені селери і кропу;
- склянку томатного соку.
Полуденок:
- кілька шматочків чорного шоколаду або 100 грамів фруктового морозива;
- склянку зеленого чаю з додаванням столової ложки нежирного молока;
- два крекеру.
Вечеря:
- 100 грамів нежирного твердого сиру;
- порція салату, приготованого з будь листової зелені з однією чайною ложкою нерафінованої оливкової олії і лимонного соку;
- шматочок житнього хліба.
Перед нічним сном:
- 200 грамів нежирного кефіру.
День п'ятий
Сніданок:
- два крекеру;
- склянку натурального чорного кава без цукру.
Обід:
- будь-яку кількість сирих сезонних овочів;
- три варених або запечених картоплини з однією чайною ложкою нерафінованої оливкової олії і дрібно нарізаною зеленню кропу;
- склянку ягідного компоту.
Полуденок:
- 150 г будь-яких горіхів і сухофруктів.
Вечеря:
- каша (рисова, гречана, пшоняна), приготована на воді з додаванням гарбуза і сушеної городньої зелені;
- склянку томатного соку без додавання солі.
Перед нічним сном:
- 200 грамів знежиреного кефіру.
День шостий
Сніданок:
- 50 грамів нежирного твердого сиру або бринзи;
- чашка свіжої тертої моркви з додаванням нежирної сметани або невеликої кількості рослинного масла.
Обід:
- 200 грамів запеченої або обсмаженої яловичої печінки з додаванням мінімальної кількості рослинного масла;
- рисова каша, приготована на воді;
- будь-які свіжі сезонні овочі або салат з них.
Полуденок:
- будь свежине фрукти в необмеженій кількості, крім винограду і бананів.
Вечеря:
- оладки, приготовані без використання розпушувача і дріжджів з додаванням ошпаренной дрібно нарізаної капусти, яблук, 50 г борошна, 4 столових ложок води, солі і одного яйця;
- склянку зеленого чаю з додаванням листя м'яти і меліси.
Перед нічним сном:
- 200 грамів знежиреного кефіру.
День сьомий
Сніданок:
- склянку несолодкого чорної кави з додаванням 10% вершків;
- два крекеру.
Обід:
- будь-яку кількість сирих сезонних овочів;
- три варених або запечених картоплі з однією чайною ложкою оливкової олії і дрібно нарізаною зеленню кропу;
- 30 грамів твердого сиру;
- склянку фруктового компоту або ягідного морсу.
Полуденок:
- жменька будь-яких сухофруктів.
Вечеря:
- 250 грамів відвареної або приготованої на пару морський нежирної риби;
- чашка відвареної білої квасолі з додаванням часнику.
Перед нічним сном:
- 200 грамів знежиреного кефіру.
|