Головна » Статті » Дієти

Дієта для зайнятих людей
Люди дають виправдання своїй повноті відсутністю вільного часу для приготування дієтичних страв. Розробили автори дієт таку, яка б повністю підходила зайнятим людям? Так, така дієта існує і користується великою популярностью.По своїй суті будь-яка дієта є способом скидання зайвих кілограмів для самих зайнятих людей. Заняття будь-якими видами спорту, ведення рухомого способу життя та інші різні види прояву людської активності, які призводять до підвищеного витраті калорій, вимагають від людини набагато більше часу, ніж прості обмеження в раціоні питания.Каждый прийом їжі забирає у нас певну кількість часу. Прийом їжі може складатися з висококалорійних або ж дієтичних страв. А повнота все ж свідчить про те, що кожна людина все ж знаходить час на їжу. Активно зайняті люди повніють з кількох причин.

Причини

  • не бажаючи витрачати свій дорогоцінний час на пережовування низькокалорійних салатів і фруктів;
  • вони швидко з'їдають ситну і жирну їжу, а це веде до переїдання;
  • зайняті люди часто потрапляють в стресові ситуації, а шлях позбавлення від такої психологічної навантаження, як правило, веде до холодильника на кухні;
  • у більшості випадків зайняті люди, вирішуючи ділові партнерські питання, часто змушені обідати у ресторанах і кафе, часто їздять по справах у відрядження, і все це є обставинами, які сприяють переїдання;
  • ділові люди зазвичай зайняті розумовою працею і найчастіше працюють сидячи, проводячи багато часу за столом біля комп'ютера (до 16 годин на добу), тому їх організму потрібно малу кількість калорій ;
  • в результаті довгого сидіння за робочим столом, поступово накопичується втома, яку зайняті люди знімають за допомогою вживання шоколаду, горішків, чіпсів і т.д.
Проаналізувавши все вищесказане, можна зробити висновок, що зайнятим людям необхідна така дієта, яка дозволить харчуватися готовими продуктами або напівфабрикатами. Для цього потрібно всього лише дотримувати деякі.

Правила

  • кожен раз при прийомі їжі вважати калорійність свого раціону;
  • виключити з вживання солодкі, борошняні, жирні продукти або замінити їх на низькокалорійні;
  • вживати якомога більше свіжих овочів і фруктів;
  • між відвідинами різних заходів з накритими столами, ресторанів, кафе необхідно періодично знижувати калорійність свого раціону, для компенсування необхідних калорій;
  • повністю виключити з раціону харчування все висококалорійні напої.
Для того щоб застосовувати всі ці поради на практиці, сміливо беріть в руки ручку і папір і витратьте всього 15 хвилин свого дорогоцінного часу на розробку плану своєї дієти. Подумайте, де ви зможете купувати продукти, при цьому, не витрачаючи зайвого часу. Інтернет-магазин - хороше рішення для зайнятих людей. Багато супермаркетів доставляють свої товари покупцям на дом.Посещайте великі супермаркети два рази в тиждень, купуйте усі необхідні продукти за раніше складеним списку.Хорошо продумайте питання про вибір низькокалорійних продуктів, які також смачні і не вимагають особливо тривалого приготування. Такими продуктами можуть бути очищена, вимита овочева нарізка, низькокалорійні страви в замороженому вигляді, готові супи, яйця, порційні шматки м'яса, риби вже готові для варіння і тушкування. Десертом вам відмінно послужать всі молочні продукти низької калорійності або будь-які свіжі фрукти за сезону.Для сильно зайнятих людей, як варіант для використання, можна замовити приготовані в ресторані страви. Відмінним варіантом буде якесь овочеве або м'ясне блюдо з гарніром. Але інгредієнти для такого гарніру не повинні бути обсмажені в олії, а риба і м'ясо не запечені в тесте.Никогда не замовляйте в ресторані хліб, різні закуски і десерты.Отдельным пунктом зазначається вживання спиртних напоїв. На офіційних прийомах і ділових переговорах алкогольні напої вживаються завжди. Головне пам'ятайте: жодна людина не змусить вас випити багато, якщо ви цього не захочете! У винятковому випадку робіть посилання на неможливість вживання спиртного з-за алергії або виразки шлунка. Якщо все ж необхідно випити, то скоротіть калорійність алкогольного напою, змішавши його з некалорійною мінеральною водою або томатним соком.

Меню дієти для зайнятих людей


День перший
Сніданок: 100 грамів знежиреного кефіру з додаванням половини грейпфрута і двох столових ложок будь-яких ягод.Обед: порція овочевого рагу з грибами.
Рецепт приготування овочевого рагу
Необхідно натерти дві великих картоплини, 100 грамів моркви, нарізати один великого розміру помідор і 100 грамів печериць. Додати до суміші одне яйце, трохи посолити і обсмажити всі інгредієнти на сковороді в одній столовій ложці оливкової масла.Ужин: гречана каша з шинкою, приготована на овочевому бульйоні.
Рецепт приготування гречаної каші
Необхідно мелконарезанного цибулину злегка обсмажити на сковороді в одній столовій ложці рослинного масла, додати в неї 30 грамів гречаної крупи, 125 грамів овочевого бульйону і варити протягом 150 хвилин. Зняти сковороду з вогню і додати 30 г нарізаної нежирної шинки.
День другий
Сніданок: порція салату під назвою «Лиоми».
Рецепт приготування салату «Лиоми»
З'єднати разом і перемішати по одній столовій ложці вівсяних пластівців, будь-яких горіхів і сухофруктів, чотири столові ложки рисового борошна. Одну чайну ложку гарбузового та соняшникового насіння. Потім половину склянки нежирного кефіру за допомогою міксера збити з двома повними столовими ложками будь-яких ягід і цією сумішшю полити весь салат.Обед: тушкована куряча грудка з грибами і овочами.
Рецепт приготування тушкованою курячої грудки з грибами і овочами
150 грамів курячого ямсу грудки злегка обсмажити в невеликій кількості оливкової олії. Потім додати трохи лимонного соку, 100 г печериць, одну нарізану кубиками варену картоплину, 100 грамів капусти, одну маленьку морква, дві столові ложки зеленого горошку, жменьку відвареної квасолі, чотири столові ложки негострого соєвого соусу. Гасити всі інгредієнти на маленькому вогні протягом 25 минут.Ужин: овочевий салат з капусти, селери, моркви і яблука з додаванням однієї чайної ложки яблучного оцту, оливкового масла і однієї чайної ложки гірчиці.
День третій
Сніданок: один шматок житнього хліба, намазаного негострої гірчиці; одне підсмажене на сухій сковороді яйце без додавання олії; 40 грамів пісної шинки, кріп, петрушка.Обед: овочеве пюре.
Рецепт приготування овочевого пюре
Необхідно взяти один маленький качан вареної цвітної капусти. Далі в окремій мисці порізати кубиками один великий помідор, маленьку моркву натерти на крупній тертці. Далі одну невелику цибулину злегка обсмажити в сковороді на одній столовій ложці оливкової олії, додати в сковороду натерту моркву і помідор і тушкувати протягом 10 хвилин, полив вміст овочевим бульйоном, в якому варився качан цвітної капусти. З'єднати всі інгредієнти, приправити пекучим перцем і збити суміш, що вийшла в пюреобразную массу.Ужин: порція салату з помідорів, солодкого перцю, 30 г шинки, 100 грамів бринзи з додаванням лимонного соку, однієї столової ложки оливкової олії, трьох столових ложок соєвого соусу.
День четвертий
Сніданок: 125 грамів знежиреного сиру з додаванням соку лимона і 50 грамів банана; одна чашка полуниці з шматочками ананаса; маленька жменька смажених соняшникових семечек.Обед: фарширований помідор з відвареною картоплею.
Рецепт приготування фаршированого помідора
Необхідно один великий помідор обережно звільнити від м'якоті. М'якоть добре подрібнити і перемішати з сухарями, однією маленькою головкою цибулі, половину чайної ложки гірчиці одним жовтком і однією столовою ложкою натертого твердого сиру. Білок, що залишився, збити, приправити його перцем і соєвим соусом, додати до загальної маси. Отриманою сумішшю нафарширувати помідори і запекти в духовій шафі до готовності. Відварити два великих картоплини. Далі розтопити чайну ложку вершкового масла, перемішати його з роздавленої часточкою часнику. Цією сумішшю полити відвареної картофель.Ужин: корінь селери з грушами.
Рецепт приготування селери з грушами
Необхідно нарізати на шматочки 100 г черешкової селери, половинку великий груші порізати на рівні шматочки, 40 грамів твердого сиру натерти на тертці. Приготовленим маринадом з половини чайної ложки соку лимона і двох чайних ложок соєвого соусу, половини чайної ложки оливкової олії полити черешки селери і грушу, а зверху присипати натертим сиром. Залишилася половинку груші наповнити до верху чайною ложкою обсмажених соняшникового насіння.
День п'ятий
Сніданок: пшоняна каша, приготована на знежиреному молоці, з додаванням двох столових ложок свіжої малини і чайної ложки будь-якого фруктового сиропа.Обед: овочевий суп з курячими серцями.
Рецепт приготування овочевого супу
Необхідно 30 грамів квасолі відварити в 500 грамів овочевого бульйону. Потім додати в нього 150 грамів капусти і 100 грамів свіжих курячих сердець. Наприкінці варіння в каструлю додати подрібнений пучок зелені і один порізаний помідор, варити ще 15 минут.Ужин: фаршировані помідори.
Рецепт приготування фаршированих помідорів
З двох великих помідорів, зрізавши верхівки, видалити м'якоть. Далі змішати її з 100 грамів мелконатертой редьки, 10 грамами товчених волоських горіхів і однією столовою ложкою майонезу. Отриманою сумішшю нафарширувати помідори. Вживати з одним шматочком житнього хліба.
День шостий
Сніданок: порція вівсяної каші з додаванням половини яблука, п'яти часточок апельсина і однієї чайної ложки соняшникового семечек.Обед: 125 грамів тушкованою морської риби; салат з будь-яких свіжих овощей.Ужин: один стакан знежиреного кефіру чи кисляку; одне велике яблуко.
День сьомий
Сніданок: порція салату з однієї моркви, одного апельсина з додаванням однієї чайної ложки соняшникового насіння і однієї чайної ложки оливкової масла.Обед: порція запіканки з кабачків з додаванням одного яйця, 3 столових ложок молока і однієї столової ложки тертого твердого сыра.Ужин: салат, приготований з 50 грамів смаженої морської риби, 50 г відварених креветок, цибулі з додаванням однієї столової ложки оливкової олії.
День восьмий
Сніданок: одна склянка кефіру з додаванням однієї чайної ложки меду, щіпці імбиру і кориці; 100 грамів нежирного сиру або натурального йогурта.Обед: запіканка з печериць, сметани, панірувальних сухарів, твердого сиру та вершкового масла; свіжий салат з будь-яких овощей.Ужин: омлет з двох яєць, одного солодкого перцю, однієї столової ложки борошна і однієї столової ложки вершків; один стакан кислого молока.
Категория: Дієти
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: