Головна » Статті » Здоров'я і краса |
У яких продуктах багато цинку?
![]() У великій кількості цинк міститься у баранині, свинині, м'ясі індички, у свіжому зеленому горошку, морепродукти (краби і омари). Але для того, щоб заповнити дефіцит цинку, зовсім не обов'язково харчуватися делікатесами, він є і в доступних, недорогих продуктах. Продукти, багаті цинком: • Гарбузове насіння (7,44 мг на 100 грам продукту) • Кунжут (7,75) • Насіння соняшнику (5,29) • Відварна яловичина (7,06) • Какао – порошок (6,37) • М'ясо індички (4,28) • Варений яловичий язик (4,80) • Кедрові горіхи (4,62) • Яєчний жовток (3,44 мг в одному жовтку) • Волоські горіхи (2,73 на 100 грам) • Пшеничне борошно грубого помелу (3,11) • Відварна квасоля (1,38) • Відварна сочевиця (1,27) • Арахісове масло (2,51) В невеликій кількості цинк присутня у відвареному зеленому горошку, відвареної цвітної капусти, свіжому редисці, відвареної броколі, вареної моркви, відвареному шпинаті (у свіжому міститься набагато більше), у вівсяній і пшеничної каші, куразі, відвареному рисі. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |