Головна » Статті » Здоров'я і краса

У яких продуктах багато цинку?
При нестачі в організмі цинку спостерігається відсутність апетиту, сухість шкіри, загальна млявість і нездужання. Тривале загоєння ран, порушення обміну речовин – це теж ознаки нестачі такого важливого елементу як цинк.

У великій кількості цинк міститься у баранині, свинині, м'ясі індички, у свіжому зеленому горошку, морепродукти (краби і омари). Але для того, щоб заповнити дефіцит цинку, зовсім не обов'язково харчуватися делікатесами, він є і в доступних, недорогих продуктах.
Продукти, багаті цинком:
• Гарбузове насіння (7,44 мг на 100 грам продукту)
• Кунжут (7,75)
• Насіння соняшнику (5,29)
• Відварна яловичина (7,06)
• Какао – порошок (6,37)
• М'ясо індички (4,28)
• Варений яловичий язик (4,80)
• Кедрові горіхи (4,62)
• Яєчний жовток (3,44 мг в одному жовтку)
• Волоські горіхи (2,73 на 100 грам)
• Пшеничне борошно грубого помелу (3,11)
• Відварна квасоля (1,38)
• Відварна сочевиця (1,27)
• Арахісове масло (2,51)
В невеликій кількості цинк присутня у відвареному зеленому горошку, відвареної цвітної капусти, свіжому редисці, відвареної броколі, вареної моркви, відвареному шпинаті (у свіжому міститься набагато більше), у вівсяній і пшеничної каші, куразі, відвареному рисі.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: (7, цинк
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: