Головна » Статті » Здоров'я і краса

У чому полягає традиційна китайська дієта?
Природно, мова йде не про знайомій усім нам локшині швидкого приготування, а традиційних китайських стравах, приготованих з рису, овочів і приправлених прянощами.
Фахівець з китайської кухні Лоррейн Клиссолд довгий час жила в Китаї і вивчала кулінарію цієї країни. Вона звернула увагу, що в міру залучення китайців до західного стилю харчування ця колись сама струнка нація в світі почала стрімко повніти. Традиційні ж китайські страви, на думку Лоррейн Клиссолд,є взірцем правильної, чудово збалансованої їжі. Згідно китайської кулінарної традиції кожна страва має балансувати між енергіями ян і інь.
Під інь маються на увазі багаті вуглеводами продукти, під ян – білкова їжа. Правильне поєднання білків і вуглеводів допомагає стабілізувати рівень цукру в крові і перешкоджає накопиченню зайвих кг
У щоденному раціоні повинні бути цільні крупи (зокрема рис), фрукти, гриби шиітаке, дієтичне м'ясо, морепродукти, овочі, кунжутне масло, соєвий соус, сир тофу, місо-паста, бобові, спеції, трави (кориця, зірчастий аніс, імбир, чилі та ін), кисломолочні продукти, зелений чай.
Зразкове меню для літнього дня:
Снідаємо салатиком з «Ромена» з горішками кешью і кунжутним соусом і зеленим чаєм.
Обідаємо рисовою локшиною з креветками і тушкованими овочами + зелений чай.
Вечеряємо паровий рибою з грибами шиітаке, коріандром і солодким перцем + зелений чай.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: зелений, чай
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: