Головна » Статті » Здоров'я і краса

У чому користь і шкоду хрону?
Така рослина, як хрін всім нам звичний саме як гострої приправи, яку часто подають до різних м'ясних страв, але мало хто знає, що окрім гастрономічної цінності ця рослина також володіє і іншими не менш цінними властивостями і здатне принести чималу користь людському організму.
Ну по-перше, слід згадати про те, що така рослина, як хрін дуже багатий вмістом різноманітних корисних речовин: вітаміни (зокрема вітаміни групи В, РР, а також З), і різні цінні мікроелементи (кальцій, калій, натрій, залізо, фосфор), а крім цього в рослині міститься клітковина, ефірні олії, флавоноїди, фітонциди і так далі.
Саме за рахунок такого свого складу хрін здатний чинити на організм людини загальнозміцнюючу дію, він може застосовуватися в як бактерицидний і протизапальний засіб, а також сечогінний і жовчогінний засіб, використовується також кровотворну дію хрону.
В народній медицині хрін використовується в якості засобу для лікування кашлю, як ранозагоювальний засіб, для поліпшення роботи травної системи - даний продукт здатний посилювати секрецію залоз травної системи, і саме тому вживання хрону як раз і протипоказано у випадках, якщо у людини є хронічні запальні захворювання шлунково-кишкового тракту, а також печінки і нирок.
Крім усього перерахованого вище хрін застосовується також і в косметичних цілях, зокрема на основі цієї рослини можна приготувати відбілюючі маски або засоби для в'янучої шкіри.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: хрін, саме
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: