Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як сушити пастренак в домашніх умовах?
Пастернак відносять і до овочевих, пряно-ароматичних і лікарських рослин. Виростити пастернак на дачній ділянці не становить ніякої праці, сушити пастренак теж не складно. Сушений пастернак широко використовують в кулінарії, а в народній медицині застосовують як ефективний засіб для відновлення сил після важких захворювань. Викопують пастренак для сушіння восени, в момент повної зрілості. Промивають під холодною проточною водою, видаляють з кореня всі забруднення. Після цього ріжуть невеликими кружечками, товщиною в кілька міліметрів. Сушити пастернак можна на відкритому повітрі і в духовці. Якщо сушіть методом повітряної сушки, то розкладіть кружечки пастернака на чистому папері в один шар. Періодично перевертайте. Повністю висохла сировину буде щільним, при згинанні розламуватися. Якщо сушіть в духовці, то зробіть невеликий вогонь, дверцята духовки час від часу приоткрывайте щоб пастернак не запарився. Під час сушіння кілька разів перемішайте сировину. В кінці сушіння не залишайте без нагляду, якщо коріння підгорять, вони будуть не придатні для подальшого використання. Висушеного сировини дайте повністю охолонути, складіть у банки і приберіть для зберігання. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |