Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як сушити коріння кропиви?
Заготівлю коренів потрібно проводити ранньою весною або пізно восени, коли в них зібрано найбільшу кількість корисних речовин. Коріння і кореневища кропиви ні в якому разі не можна висмикувати – найцінніша частина кореня обірветься і залишиться в землі.

Після викопування коріння ретельно очищають від землі (мити не можна!), намагаючись струсити навіть маленькі грудочки ґрунту. Потім кореневища нарізають невеликими шматочками, розкладають на щільному папері або на тканині і протягом трьох – чотирьох днів підв'ялюють на сонці. Розкладати коріння потрібно тонким шаром, протягом дня кілька разів перевертати. На ніч сировину потрібно занести в приміщення і накрити поліетиленом. Вранці продовжити сушку. Коли кореневища подвялятся, їх поміщають в духовку і продовжують сушити. Температура під час сушіння не повинна бути вище 40 градусів.
Якщо погода не дозволяє зробити попередню сушку на відкритому повітрі, кореневища кропиви можна розкласти тонким шаром на підносах і поставити на горище або в приміщення з хорошою вентиляцією. Потім продовжити сушити в духовці.
При сушінні в духовці початкова температура виставляється 40 градусів, потім підвищується до 50 – 60 градусів щоб добре висохли внутрішні частини кореневища.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: