Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як сушити іван-чай?
Іван-чай – рослина дивна. В ньому корисно все – і квіти, і коріння, і листя. Однак сушать не всі частини рослини, наприклад, листя потрібно спочатку подвяліть, і тільки потім сушити. Коріння і квітки сушать відразу після збору. Сушіння листя. Підсушені від вологи листочки іван-чаю складають у банку, але не до верху, а так, щоб залишалося місце струсити листя. Ставлять банку в темне місце і там тримають поки листочки вялятся. Раз на кілька днів банку струшують. Готовність листя можна визначити по запаху – він стає сильним, самі листочки темніють. Тепер листя потрібно висипати на рівну поверхня і кожен листочок покатати між долонями, скручуючи його в трубочку. Скручене листя викладають на лист і ставлять на сонце на троє-четверо діб або сушать у духовці при температурі 60-70 градусів. якщо сушити на сонці, то листя зберігають всі корисні речовини, якщо в духовці – частина корисних речовин втрачається. Зберігають висушені листя в щільно закритому посуді при кімнатній температурі. Сушка коренів. Коріння збирають восени, коли рослина вже відцвіте. Корінці миють, розрізають на шматки і сушать або на сонці або в духовці при невисокій температурі. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |