Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як правильно заварювати і як зберігати копорскій чай?
Копорскій чай не часто можна зустріти у продажу, і як правильно заварювати цей чай знають далеко не всі. Особливих секретів немає, але все ж приготування копорского чаю відрізняється від заварювання чаю чорного.

Доведіть воду до кипіння, сполосніть окропом чайник. Насипте в нього пару щіпок копорского чаю і залийте майже окропом. Температура води повинна бути близько 100 градусів. Щільно закрийте і покладіть зверху рушник. Хвилин через 10 – 15 можна розливати ароматний чай по чашках. Якщо чай заварювати менше десяти хвилин, він дасть колір і слабкий аромат, і насолодитися смачним чаєм не вийде.
Копорскій чай можна готувати в суміші з класичними сортами чорного чаю або додавати до нього листя малини, суниці, ожини.
Зберігати копорскій чай потрібно в щільно закритій скляній банці подалі від прямих сонячних променів і вологого повітря. Свій смак і аромат чаю набирає поступово, і раніше ніж через місяць після приготування заварювати його не рекомендують. З часом смак стає більш насиченим, проте більше трьох років зберігати копорскій чай все ж не варто.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: чаю, чай
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: