Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як підготувати до сушінні щавель кінський?
Щавель кінський володіє лікувальними властивостями і з успіхом використовується в народній медицині для лікування ряду захворювань. Препарати з кінського щавлю надають в'яжучу, кровоспинну дію, стимулюють роботу товстого кишечника.

Заготовляти для сушіння кінський щавель потрібно не раніше, ніж відбудеться відмирання наземних частин рослини, приблизно в кінці вересня – жовтні. Якщо потрібно заготовити насіння, то вони дозрівають у липні, відвари з сушених насіння використовують при лікуванні ангіни, стоматиту. Насіння збирають, коли вони набудуть іржаво-рудий колір. Збирати кінський щавель потрібно по берегах водойм, на вологих луках, лісових галявинах і пасовищах, головне щоб воно було чистим, збирати рослини уздовж жвавих доріг або в межах міста не рекомендується.
Кореневище кінського щавлю акуратно викопують, струшують залишки грунту. Перед сушінням обрізають все листя і стебла, коріння ретельно промивають під холодною проточною водою. Якщо кореневища дуже великі, то їх потрібно попередньо розрізати на невеликі шматки і розкласти на папері тонким шаром. Тепер можна приступати безпосередньо до сушіння.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: