Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як і коли збирати шипшину для сушіння?
Навряд чи знайдеться чоловік, якому були б відомі корисні властивості плодів шипшини. У традиційній і народній медицині відвари і настої із плодів шипшини застосовують при лікуванні багатьох захворювань, а навесні і взимку шипшина підтримає імунітет і заповнить недолік вітамінів в організмі. Можна купити вже готові, сушені плоди, але все ж краще зібрати шипшина і засушити його будинку – так ви будете впевнені в екологічній чистоті сировини.

Найбільш корисним, цінним і багатим за кількістю вітамінів визнаний шипшина, зібраний у північних та гірських районах. Прохолодний клімат сприяє накопиченню в плодах вітаміну С і вітаміну В2, які в жаркому сухому кліматі можуть частково руйнуватися яскравим палючим сонцем.
Збирають урожай шипшини в кінці літа або у вересні, коли ягоди стануть яскравого червоного або оранжевого кольору. При виборі кущів для збору ягід зверніть увагу, як розташовані чашолистки – якщо вони стирчать, такі ягоди містять більшу кількість вітамінів ніж ті, у яких чашолистки як би прилягають до ягоді і частково її обертають. Великі плоди яскравого кольору жорсткі на дотик більш корисні, ніж м'які і невеликі ягоди. Збирати ягоди потрібно обов'язково разом з квітколожем і плодоніжкою – цим ви уникнете втрати цінного вітаміну С. У свіжому вигляді шипшина зберігається дуже недовго, не більше двох – трьох днів, тому відразу ж після збору врожаю потрібно приступати до сушіння ягід.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: шипшина
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: