Головна » Статті » Спосіб життя |
Забута сочевиця
Сочевиця, корисні властивості цієї бобової культури - тема нашої статті. Сьогодні сочевиця для російської кухні, скоріше екзотика. Не так багато сучасних людей знають про корисні властивості сочевиці. А боби сочевиці, треба сказати, справді, дивовижний харчовий продукт. Перш за все, хотілося б розповісти, що травна система людини генетично повністю адаптована до сочевиці (в цьому сочевиця подібна злакових культур і гороху). Пояснюють це тим, що у далеких наших з Вами предків вживання сочевиці було широко поширене - готували різні юшки з сочевиці, варили з неї каші, супи, перемелювали плоди сочевиці в борошно. Цікавий факт - до середини 19 століття Росія була основним виробником і постачальником сочевиці в світі. Але поступово кулінарні традиції вживання сочевиці (як і зерен злакових культур) були забуті. В даний час, з усіх харчових продуктів, поширених у наших прадідів, збереглася тільки рафінована їжа, втрачає багато корисних властивостей у ході промислової обробки. Але навряд чи розумно буде забувати настільки корисна рослина, як сочевиця! Яке достаток продуктів не пропонувала б нам сучасна харчова промисловість, сочевиця, як і раніше, заслуговує уваги. Особливо оцінять корисні властивості сочевиці вегетаріанці, майбутні матусі і годують грудьми, а також люди, що дотримуються традиції посту. Для тих з нас, хто намагається вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися - сочевиця стане справжньою знахідкою!Сочевиця, корисні властивості сочевиці: Сочевиця містить в собі багато білка (більше 1/3 її складу), який практично не відрізняється якістю від білка м'яса. Але на відміну від останнього, білок сочевиці краще засвоюється нашим організмом, і, тим більше, він позбавлений жирових складових, наявних у м'ясі. Сочевиця є джерелом необхідних нам амінокислот, а за кількістю міститься в ній заліза їй важко знайти конкурентів. Якщо сочевиця входить в Ваш раціон, то знайте - всі вітаміни і хімічні елементи з її складу повністю засвоюються Вашим організмом. Сочевиця, корисні властивості сочевиці, включають в себе ще одну важливу особливість - вона не акумулює в собі шкідливих токсинів, радіонуклідів, нітратів і тому подібного. Завдяки цьому, сочевиця - дуже чистий продукт з екологічної точки зору. Сочевиця здавна визнавалася не тільки смачною їжею, але також і лікувальним засобом. Вона принесе користь тим, хто схильний до хвороб серця і судин, хвороб, пов'язаних з травленням (виразкова хвороба, коліти тощо). Перелік всіх страв, у які може входити сочевиця, досить різноманітні - це і юшки, і різні супи та каші, пюре з сочевиці. Про лікарські властивості пророщеної пшениці ми чули, але аж ніяк не всі знають, що такими особливостями володіють і пророщені боби сочевиці. Паростки пророщеної сочевиці - відмінний інгредієнт для різних салатів. Сочевиця - справжній подарунок для тих господинь, кому просто не вистачає часу стояти на кухні. З бобів, сочевиці можна дуже швидко приготувати відмінний суп. Потрібно всього 15 хвилин - і ось вже готове поживне і апетитне блюдо. Ось наскільки різноманітні корисні властивості сочевиці. Якщо Ви - прихильник здорового способу життя, якщо Ви бажаєте допомогти своєму організму - нехай на Вашому столі з'явиться сочевиця, корисні властивості якої, як Ви бачите, величезні. Тим більше що сочевиця - смачний і доступний продукт харчування. | |
Категория: Спосіб життя
|
|
Всього коментарів: 0 | |