Головна » Статті » Профілактика |
Методи профілактики і способи лікування ГРВІ
Кожен рік ти ведеш боротьбу з сезонними застудами або вірусними інфекціями? Зроби цей осінньо-зимовий період винятком! Гострі респіраторні вірусні інфекції - саме так розшифровується абревіатура ГРВІ, яка звично кочує практично по всім амбулаторним картками з року в рік. Тобі вже здається, що уникнути цієї долі на зміні сезонів неможливо. І зовсім дарма! Не варто подумки готувати себе до того, що все буде як завжди так ти дійсно створити всі умови, щоб імунітет дав збій саме в передбачуваний час. Згадай, що в дитинстві грип чи ангіна приходили саме тоді, коли тобі найменше хотілося йти в школу! Підстьобуючи нервову систему (ой, хтось чхнув, ах, я змерзла і тепер обов'язково захворію), можеш бути впевнена: це неодмінно станеться! Прожени свої страхи і займися профілактикою. Більше руху, свіжого повітря та оптимізму! Ти можеш наповнити сіру осінь теплими променями спілкування, свіжим вітром пригод і вічною силою любові! Профілактика ГРВІ Якщо ти правильно підходиш до харчування, твій організм не відчуває нестачі додаткової підтримки синтетичними вітамінами і мікроелементами. Ми отримуємо достатньо вітамінів з їжею, водою і навіть з сонцем! Збагативши раціон живими продуктами, ти підсилиш свої тили і ворог не прорветься! Їж салати зі свіжих овочів і квашену капусту, пий фреші овочеві і фруктові соки. Пам'ятай про антиоксидантах, один з найпотужніших з них - виноград: очищає організм від вільних радикалів, покращує склад крові, дарує молодість і здоров'я. Яблука, гарбуз, селера - ось твої помічники. Підтримає сили жива вода Навіть після потужної очищення водопровідна вода містить безліч шкідливих домішок: хімічні сполуки, солі важких металів, а також деякі бактерії і просто іржу. Використовуй для приготування їжі бутильовану воду або встановити спеціальні фільтри. Але якщо ні ні того, ні іншого, набери воду заздалегідь і дай настоятися кілька годин - так ти визволь її від хлору. Доведи воду до кипіння, потім охолодити, після чого помісти в морозильну камеру, а потім розморозь, намагаючись не збовтати осад. Так ти отримаєш зовсім іншу рідину - так звану структуровану воду, дуже корисну для здоров'я. Також можна заморожувати і фільтровану воду - її склад буде ще краще. Що робити якщо вже захворів? Якщо не вдалося уникнути застуди або вірусної інфекції, дій правильно. Адже можна одужати за сім днів, а можна лікуватися тижнями, борючись з ускладненнями. Перше правило: вірус не можна знищити антибіотиками та жарознижувальними засобами! Він проникає всередину клітини, де стає невразливим. Вихід один - створити умови, при яких вірус поступово загине. Збивати високу температуру не варто. Зробивши це, ти допоможеш не собі, а вірусу - він почне активно розмножуватися, проникати далі в бронхи, легені, середнє вухо і інші внутрішні органи, викликаючи їх запалення. Температуру у дитини можна трохи збити, але не нижче 38 °С. В основному малюки добре переносять жар, залишаючись при цьому активними. Різке підвищення температури - свідчення того, що імунна система почала активно боротися з чужинцем. Твоє завдання - максимально їй допомогти. У перші дні хвороби дотримуйся постільний режим, багато пий, щоб заповнити втрату вологи і вітамінів. Краще всього підходять соки, вода з лимоном, вітамінний чай з малиною, смородиною, калиною. Під час хвороби або напередодні не можна змушувати себе їсти, особливо висококалорійну їжу - це додаткове навантаження на організм. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |