Головна » Статті » Народна медицина

Повнокольорове меню
Нас можна привітати: дожили! Можемо віддаватися роздумам про кольорі того, що їмо. Цікаво, як би ми сприйняли статтю про кольоровий їжі років 15 тому?
Кольорова їжа багата вітамінами. Якщо вірити древнім індусам (а чому б і ні?), колір сам по собі містить мінерали і мікроелементи. Завдяки кольором продукти збуджують або відбивають апетит. Більше того, ми інстинктивно вибираємо ту їжу, властивості якої асоціюються з її кольором. І взагалі, колір - це наші емоції. Ми можемо наповнити їм не тільки наші квартири і шафи, але і тарілки. Ось що потрібно знати, складаючи кольорове меню.
Помаранчевий. Морква, гарбуз, диня, апельсини та інші продукти, в яких присутня багата енергією поєднання червоного і жовтого, символізують динамізм. Цей колір подобається оптимістам і любителям пригод. Помаранчевий - священний колір у буддійських ченців, його позитивна енергія живить тіло і дух.
Червоний. Червоні продукти - помідори, паприка, лангусти, рожевий грейпфрут, червона капуста, м'ясо, полуниця, черешня - вивільняють агресивну енергію. Вони рятують від депресії і пом'якшують найбільш твердокамінних егоїстів. Що стосується легко збудливих і нервових людей, їм цей колір не йде. Точніше, не підходить. До речі, червоні овочі та фрукти містять антиоксидант, захищає клітини від старіння. Дієтологи рекомендують ставити на червоне тим, хто хоче схуднути. Мрієте поправитися - вибирайте синє.
Фіолетовий. Найкращий колір для глибокої медитації і пошуку релігійного сенсу життя. Блюдо у фіолетових тонах приглушує прагматичність і виводить на перший план духовні аспекти в характері. Вибирайте баклажани або, скажімо, картопля з фіолетовою шкіркою. Цей колір благотворно впливає на дихання і допомагає уповільнити надто розійшовся серцевий ритм.
Синій. Сприяє медитації. Меню, складене повністю в синіх тонах, незамінне в хвилини, коли ви ось-ось втратите контроль над емоціями, а особливо, коли ви забуваєте про власні потреби, прислухаючись лише до чужих вимогам. Темний виноград, чорниця і сливи багаті антоціанами, що захищають кровоносні судини, серце та органи зору.
Жовтий. Меню сонячного кольору сприяє концентрації, творчості, інтуїції, пробуджує таланти. Цей колір підходить для пар, чиї почуття почали холонути. Лимонний сік може бути добавкою до морозиву і салатів - він очищає кров, сприяє формуванню кісткової тканини, активізує роботу печінки.
Білий. Італійці кажуть: «є по білому». Це значить - харчуватися найпростішою їжею, а, крім того, це вираз служить синонімом очищення. Біла їжа допомагає звільнити свідомість від тяжких спогадів, знайти у собі нові сили. До речі, білий колір присутній не тільки в макаронних виробах і рисі, але і в цибулі, часнику, ріпі, корені селери і цвітній капусті.
Зелений. Їжа зеленого кольору (салат, артишоки, горошок) забезпечує енергетичну підживлення для мозку, не порушуючи при цьому агресивну сторону натури. Зелений колір допомагає очистити душу: підкріпіться зеленим після важкого робочого дня. Цей колір у продуктах обумовлений присутністю хлорофілу, який стимулює вироблення червоних кров'яних тілець і активізує імунну систему.
Вибираючи підходящі для здоров'я продукти, потрібно знати, що від кольору їжі залежить і вага нашого тіла. Як з'ясували вчені, худоба та повнота - результат неправильного поєднання в організмі червоних і синіх променів кольору. Ожиріння може означати, що людина приймає занадто велику дозу синіх і недоотримує червоних променів.
Це навіть важко назвати дієтою: продуктів, багатих променями теплих кольорів спектру, досить багато. Набрати потрібних променів - червоних або синіх - можна без особливої праці. Наприклад, з овочів та фруктів «червоного кольору» - це буряк, редис і вишня. До «червоної» групи належать також продукти, що мають оранжеве і жовту розмальовку: цибуля, ріпа, абрикоси і згадані вже апельсини. Багаті променями теплих кольорів каші з гречки, проса та пшениці. Любителям рибних і морських страв доставлять задоволення (одночасно сприяючи позбавленню від зайвої ваги) оселедець, сом і сардини, не кажучи вже про креветках, лангустах та ікрі. Бажаєте чогось м'ясного - будь ласка: індичка, качка, дичину - куріпка, рябчики, тетерів.
Але це все продукти, що сприяють схудненню. А адже існує маса інших, нейтральних. Їх можна їсти без побоювання, однак, якщо ви всерйоз взялися за боротьбу із зайвою вагою, постарайтеся не використовувати в раціоні продукти, багаті синіми променями. З фруктів і овочів синього кольору - це, насамперед, слива, чорний виноград, картопля, баклажани, зелений горошок. Для приготування рибних страв рідше використовуйте щуку, судака, форель, камбалу, тунця і коропа. З м'ясом, на жаль, проблема: ні свинину, ні телятину з яловичиною, ні навіть баранину їсти не рекомендується. У «чорному списку» також перець, гірчиця, гвоздика, лаврове листя, оцет, кмин і ваніль.
Як тільки вага прийде в норму, всі заборони можна буде зняти, і залишиться єдине: підтримувати "синій" та "червоний" баланс.
Категория: Народна медицина
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: