Головна » Статті » Народна медицина |
Молочний гриб - потрібний вихованець
Молочний гриб, кефірний гриб, тибетський гриб, грибок індійських йогів - як тільки не називають цей чудовий подарунок природи, мікроорганізм, здатний дарувати здоров'я і довголіття. Молочний гриб схожий на шматочки білого розсипчастого сиру, шматочки кольорової капусти або корали. Молочний гриб використовується для приготування в домашніх умовах цілющого напою - кефіру. Властивості молочного гриба. Кефірний грибок - загадковий живий мікроорганізм, отримати який штучним шляхом поки не вдалося. Молочний грибок являє собою симбіоз декількох видів мікроорганізмів: молочнокислих стрептококів і паличок, оцтовокислих бактерій і дріжджів. Кефір, приготований за допомогою молочного гриба, містить необхідні для здоров'я речовини: * вітаміни групи В, вітаміни А, РР; * мікроелементи - залізо, кальцій, йод, цинк; * лактобактерії; * ферменти, кислоти, легкозасвоювані білки, полісахариди. Користь молочного гриба. Кефір, приготований в домашніх умовах, нормалізує кишкову мікрофлору. Один стакан кефіру, вживаного на ніч, через десять днів призводить до повного знищення продуктів гнильного розпаду білка. Молочний гриб допомагає впоратися з будь-яким видом алергії. Домашній кефір виводить з організму сполуки важких металів. Вживання кефіру на молочному грибку сприяє профілактиці атеросклерозу, так як зупиняє вапнування стінок капілярів. Молочний гриб корисний при ожирінні. Кефір на основі молочного гриба підвищує загальний тонус організму, сприяє омолодженню й оздоровленню шкіри і волосся. Приготування домашнього кефіру і догляд за молочним грибком. Якість отриманого кефіру залежить, насамперед, від якості молока. Для приготування напою використовуйте тільки пастеризоване або натуральне молоко, уникайте відновленого. Для отримання склянки корисного напою, 2 чайні ложки кефіру грибка залийте 200 мл молока кімнатної температури. Молоко сквашується приблизно через 12-15 годин. Ознака повного сквашування - поява нагорі молочного грибка. Сквашене молоко потрібно процідити і лікувальний напій готовий до вживання. Молочний грибок - живий мікроорганізм, тому за ним потрібно ретельно доглядати. Після проціджування молочний грибок необхідно промити під струменем води кімнатної температури, потім помістити в банку і залити новою порцією молока. Банку, в якій «живе» кефірний грибок, не потрібно закривати кришкою. Промивати грибок гарячою або дуже холодною водою не можна! При промиванні уникайте використовувати металевий посуд. Якщо грибок не промивати щодня - він загине. Якщо ви хочете вжити кефір через добу - поставте банку з молочним грибком в холодильник, але не заморожуйте! Якщо вам необхідно виїхати на кілька днів, помістіть молочний грибок в банку більшого обсягу, залийте молоком навпіл з водою, поставте в темне прохолодне місце. Спосіб вживання домашнього кефіру, сквашеного молочним грибком. Зазвичай кефір вживають перед сном, по 200-250 мл, або вранці перед їжею. Домашній кефір приймають протягом 20 днів, потім перериваються на 10 днів, щоб уникнути звикання організму. У перші десять днів вживання кефіру зростає активність кишечника, підсилюється газоутворення. Через дванадцять днів прийому стан нормалізується, цілющі властивості домашнього кефіру почнуть роботу з покращення вашого самопочуття. Відгуки про вживання молочного грибка і секрети його використання від співробітників порталу GoodsMatrix . Анна Юріївна, дружина директора проекту: В нашій родині, молочний (тибетська) гриб з'явився за рекомендацією пана Яковлева (Яковлєв Максим Миколайович - керівник добре відомого всій харчовій галузі холдингу «Полиграфоформление», інвестор проекту GoodsMatrix). Відвідавши з Михайлом Вениаминовичем (М.В. Кісін - директор проекту GoodsMatrix) зоопарк в Австралії, Максим Миколайович зміг навіч насолодитися усіма «принадами» алергії, яка з'являється у його колеги після будь-якого контакту з будь-якими тваринами. По приїзді, шеф подарував книгу про Тибетському грибі, як помічника в боротьбі з алергією. Восени минулого року, я почала експерименти над своєю сім'єю. З плином часу домашній кефір замінив нам всі покупні кисломолочні продукти. Напевно, це не правильно. Я знаю, що нашому шлунку допомагають різні бактерії (біфідо, ацедо,...). Але нам подобається його смак. У зв'язку з тим, що це дійсно живі бактерії, смак виходить різний. Іноді кислуватий, іноді ніжний, густий, рідкий... Ви регулюєте самостійно його жирність якістю молока, яким заливаєте грибок. Але одне я точно помітила, що в нього не хочеться додавати цукор. В періоди, коли ми відпочиваємо» від прийому гриба (так належить за технологією прийому: 20 днів приймаємо,10 днів відпочиваємо), він вступає в моє особисте користування. Адже кефірний грибок треба годувати щодня, і цінний продукт його життєдіяльності, я, як економна господиня, навчилася використовувати по-іншому. На отриманому кефірі можна завести тісто. Воно чудово підходить, виходить легким і ноздреватым. Можна його використовувати, як всі східні жінки використовують мацоні, для миття волосся, маски для обличчя та рук. Одна літня жінка, якій ми презентували молочний гриб, з успіхом використовує його для виведення пігментних плям на руках. Каже, що їй порадив косметолог. Якщо ми вимушено залишаємо грибок на 2-3 дні, то я переселяю його в трилітрову банку і наливаю половину молока і води. Коли приїжджаю - зливаю, мою і заливаю, як зазвичай. На наступний день кефір можна вживати за звичайною схемою. А те, що я злила з трилітрової банки, ногам дістається. Роблю ножні ванночки. Ноги (п'яти) вдячно реагують на таку турботу. Надія Костянтинівна, заступник директора проекту GoodsMatrix: Про чудесні властивості кефіру молочного грибка ходять легенди. В тому, що грибок творить чудеса, я переконалася на власному досвіді. У 1988 році у мене народилася донька. Це була епоха тотального дефіциту, невлаштованості і екологічних катастроф. Моя дівчинка народилася не зовсім здоровою, були порушення роботи нирок, постійно болів животик. Втім, діагноз «ентероколіт» тоді був у 95% немовлят, і здивувати цим було важко. Плюс алергія на все, що можна було придумати. Коли доньці виповнилося 2 місяці, постало питання про переведення малятка на штучне вигодовування, тобто на імпортні суміші. Про вітчизняних мови взагалі не могло йти, тому що вони викликали неймовірну алергію. Але наш лікар запропонував нам взагалі не використовувати ніяких сумішей, а вигодувати дитину на кефірі, зроблене в домашніх умовах на молочному грибку. Ми збилися з ніг у пошуках грибка. Але мова йшла про здоров'я нашої дитини, про найважливіше для нього в той час - про харчування і, в кінцевому рахунку, про його життя. З великою недовірою ми почали годувати малу кефірчиком. Але вже через кілька днів ми зрозуміли, що даремно не довіряли досвіду чудового лікаря. Дитина швидко звик до нового харчування, став активніше зростати, і животик перестав його мучити. У підсумку ми викинули всі суміші, придбані з великими муками у величезних пост-радянських чергах, а дитина пив кефір, приготований на молочному грибку ще багато років. Так що дитина! Ми всією сім'єю до цих пір із задоволенням вживаємо його в їжу. Доброго вам здоров'я і приємного апетиту. | |
Категория: Народна медицина
|
|
Всього коментарів: 0 | |