Головна » Статті » Народна медицина |
Доктор - молочна сироватка
Молочна сироватка - доктор для душі і тіла. Приготувавши домашній сир, не поспішаєте виливати молочну сироватку, вона вам обов'язково знадобиться! Молочна сироватка - продукт не «побічний», а самий що ні на є самостійний, незамінний не тільки в кулінарії, але і в косметології. Склад молочної сироватки. Молочна сироватка приблизно на 93,7% складається з води. Зате решта 6,3% включають в себе все найкраще, що є в молоці. Основна частина сухих речовин молочної сироватки - це лактоза, молочний цукор. Лактоза - «оптимальний» вуглевод, найменшою мірою сприяє утворенню небажаного жиру. Лактоза також нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Сироваткові білки - це повноцінні білки, що містять збалансований склад незамінних амінокислот. Біологічна цінність білків молочної сироватки дуже висока - 112% по відношенню до стандарту. Сироваткові білки беруть участь в процесі кровотворення і в синтезі білків печінки. Молочна сироватка містить невелику кількість молочного жиру, що володіє високою засвоюваністю, сприяє посиленню діяльності ферментів. До складу молочної сироватки входить повний набір вітамінів групи В, а також вітамін С, нікотинова кислота, холін, вітамін А, вітамін Е і біотин. Молочна сироватка містить кальцій, магній і пробіотичні бактерії. Властивості і користь молочної сироватки. Молочна сироватка допомагає в лікуванні захворювань органів травлення - нормалізує кишкову мікрофлору, уповільнює газоутворення і гнильні процеси. Завдяки великій кількості вітамінів групи В, молочна сироватка може служити заспокійливим напоєм. Напої на основі молочної сироватки здатні позитивно впливати на емоційний стан людини. Молочна сироватка містить велику кількість водорозчинних вітамінів, тому вона може захистити нас від прихованих форм вітамінної недостатності, що особливо актуально в періоди відсутності на нашому столі свіжих овочів і фруктів. Молочна сироватка відіграє важливу роль у лікувальному харчуванні, особливо для людей похилого віку. Вживаючи сироватку до їжі, можна впоратися зі зниженням шлункової секреції соляної кислоти. Білки молочної сироватки використовуються для приготування продуктів для дитячого харчування, так як їх складу більше схожий на склад білків материнського молока, ніж склад білків коров'ячого молока. Молочна сироватка рекомендується для людей, які мають проблеми із зайвою вагою. Вона застосовується для лікування ожиріння і для профілактики надлишкової маси тіла. Що приготувати з молочної сироватки. Сучасні виробники пропонують нам безліч корисних і смачних напоїв на основі молочної сироватки. Будинки молочну сироватку можна використовувати для приготування як різних коктейлів, так і чудових десертів, володіють лікувальними властивостями і зберігають молодість і стрункість. Сироватку, що залишилася після приготування сиру, можна процідити і змішати з фруктовими або овочевими соками. Желе із сироватки обов'язково сподобається малюкам. Для його приготування потрібно процідити 2 склянки сироватки, нагріти до температури 70-80 градусів, додати 0,5 столової ложки заздалегідь замоченого желатину, ягоди, сироп або варення, цукровий пісок за смаком. Розлийте суміш у форму і поставте в холодне місце - корисне ласощі готовий. Молочна сироватка для краси. Молочна сироватка не лише підтримує здоров'я нашого організму, але і робить благотворний вплив на стан шкіри і волосся. Сьогодні на прилавках магазинів з'являється все більша кількість косметичних засобів на основі молочної сироватки. Останні наукові дослідження підтверджують, що вони можуть виправдати наші сподівання. В молочній сироватці виявлені фактори росту - низькомолекулярні білки, що регулюють процеси росту і відновлення клітин. Крім того, молочна сироватка проявляє антиоксидантну активність, що уповільнює процес старіння. Молочна сироватка має регенеруючі і антиоксидантыми властивостями, що робить її унікальним косметичним засобом. Молочна сироватка - чудовий подарунок природи для нашого здоров'я і краси. | |
Категория: Народна медицина
|
|
Всього коментарів: 0 | |