Всім добре відомо, що в холодну зимову пору року людина змушена вживати невелику кількість вітамінів, ніж влітку і восени. З цього випливає, що необхідно приділити пильну увагу правильно збалансованому раціональному харчуванню c включенням продуктів, що містять максимальну зміст витаминов.Существует оптимальний варіант дієти, який слід дотримуватися взимку, щоб надати необхідну підтримку виснаженому організмові від нестачі сонячного світла, корисних вітамінів і мікроелементів.Перший варіант меню раціону харчування «Зимової дієти»Перший сніданок: - одне відварене куряче яйце;
- порція манної каші, приготовленої на знежиреному молоці;
- невеликий шматочок хліба, намазаний тонким шаром вершкового масла;
- чашечка гарячого несолодкого зеленого чаю з додаванням однієї чайної ложки натурального меду.
Другий сніданок: - 30 грамів твердого сиру;
- одне велике яблуко.
Обід: - одна порція гарячого грибного супу;
- одна порція тушкованої яловичини;
- рагу з капусти і моркви.
Полуденок: - один стакан кефіру або кислого молока.
Вечеря: - одна порція запіканки з моркви та чорносливу;
- чашечка несолодкого зеленого чаю з додаванням однієї чайної ложки натурального меду.
Перед нічним сном: - один стакан гарячого знежиреного молока.
Другий варіант меню раціону харчування «Зимової дієти»Перший сніданок: - омлет з двох яєць;
- одна порція салату з квашеної капусти з додаванням однієї чайної ложки оливкової олії;
- одна чашка натуральної чорної кави з додаванням нежирного молока.
Другий сніданок: - 200 грамів знежиреного кефіру.
Обід: - одна порція вінегрету;
- одна порція гарячого курячого бульйону;
- одна порція тушкованої моркви;
- невеликий шматочок підсушеного пшеничного хліба.
Полуденок: - печені в духовій шафі яблука в необмеженій кількості.
Вечеря: - два шматочки морський нежирної риби, обсмаженої на невеликій кількості рослинного масла;
- дві печених в мундирі картоплини;
- один стакан чорного чаю з додаванням часточки лимона.
Перед нічним сном: - 200 грамів нежирного кефіру або гарячого молока.
|