Головна » Статті » Дієти

Радянська дієта
Не так давно для багатьох наших мам, бабусь, прабабусь радянська дієта була буквально єдиним способом позбавлення від зайвих кілограмів. Такий метод схуднення з тих часів і дотепер не втратив своєї актуальності, що вже багато раз доводить його високу ефективність і нешкідливість для организма.Советская дієта або, як її назвали раніше «Дієта №8»була успішною розробкою вітчизняного Інституту харчування. Її вимоги та умови додержання пройшли всі необхідні суворі клінічні випробування за участю добровольців, які страждали від наявності у них надмірної ваги. І тільки після отримання позитивних результатів після ряду досліджень, радянська дієта була дозволена і рекомендована до використання особам, бажаючим похудеть.Основным положенням радянської дієти є повне огородження людського організму від нервових стресів і непотрібної втрати м'язової маси. Даний метод позбавлення від зайвої ваги передбачає повільний темп скидання зайвих кілограмів, саме за 21 день повинно йти не більше п'яти кілограмів ваги тела.Правила радянської дієти накладають повну заборону на вживання простих вуглеводів, копчені продукти, солоні і мариновані овочі і страви, всі види прянощів і жири тваринного походження. Добова норма калорійності раціону харчування радянської дієти ні в якому разі не повинна перевищувати 1900 ккал. Людям, у яких існує велика ступінь ожиріння, під час дотримання радянської дієти і навіть після її закінчення, слід дотримуватися принципу дробового харчування, який регламентує наявність щоденних чотирьох-шести кратних прийомів пищи.Продукты, включені в меню раціону харчування, потрібно гасити, варити і готувати в пароварці і на гриле.В даний час фахівцями-дієтологами запропоновано модифікований і наближений до сучасності варіант раціону харчування радянської дієти. Такий раціон збагачений свіжими фруктовими та овочевими соками, спаржею, шпинатом, зеленими листовими овочами, зерновими продуктами і хлібцями, іншими корисними продуктами дієтичного спрямування.

Продукти і страви, рекомендовані для включення в раціон харчування радянської дієти:

  • 150 грамів цільнозернового, висівкового хліба;
  • супи і бульйони, приготовані на основі свіжих овочів;
  • нежирні сорти м'яса телятина, кролятина, курятина;
  • свіжа морська риба нежирних сортів і морепродукти;
  • знежирені молочні та кисломолочні продукти;
  • курячі і перепелині яйця;
  • свіжі овочі і салати на їх основі;
  • ягоди і фрукти кисло-солодких сортів, желе та компоти з них;
  • соуси з низьким вмістом жирової основи.

Продукти і страви, що підлягають суворому заборони під час дотримання радянської дієти:

  • жирні види м'яса і птиці;
  • всі без винятку види ковбасних виробів;
  • макаронні вироби, випічка з борошна вищого сорту;
  • манна крупа;
  • копченості, соління, консервовані продукти;
  • тверді сири підвищеної жирності, солодкі сирні сирки та сиркова маса з добавками;
  • всі види кондитерських виробів;
  • какао, кисіль з великим вмістом вуглеводів;
  • приправи і прянощі, сприяють підвищенню апетиту;
  • молочні вершки, згущене молоко, сало;
  • ягоди і фрукти солодких сортів.

Зразкове меню раціону харчування радянської дієти

Перший сніданок:
  • 150 грамів знежиреного сиру;
  • порція салату з тушкованої моркви;
  • один стакан зеленого чаю з додаванням невеликої кількості нежирного молока.
Другий сніданок:
  • порція свіжого салату, приготованого з білокачанної капусти, тертої свіжої моркви, городньої зелені з додаванням однієї столової ложки кукурудзяної олії або знежиреної сметани;
  • один стакан чорного несолодкого чаю або мінеральної негазованої води.
Обід:
  • порція нежирного борщу, приготованого з білокачанної капусти, моркви, солодкого перцю, буряка, томатів;
  • 100 грамів відвареної або приготованої в пароварці яловичого або курячого білого м'яса з гарніром з двох столових ложок свіжого зеленого горошку;
  • одне велике яблуко або апельсин.
Полуденок:
  • 150 грамів знежиреного сиру;
  • 200 грамів шипшинового відвару або ягідного несолодкого компоту.
Вечеря:
  • 150 грамів морської нежирної риби, приготовленої в духовій шафі або на грилі;
  • 150 грамів овочевого соте, приготованого з кабачків, баклажанів, солодкого перцю, томатів, моркви з додаванням невеликої кількості рослинного масла;
  • один стакан чорного несолодкого чаю або мінеральної негазованої води.
За дві години до нічного сну:
  • дві-три столові ложки перлової каші;
  • один склянку очищеної води з невеликою кількістю лимонного соку.
Радянська дієта не передбачає суворо обумовленого складу страв меню, а це дозволяє експериментувати і проявляти фантазію в компонуванні і складанні власного раціону питания.Это є основним достоїнством радянської дієти, так як не позбавляє цю систему харчування своєрідною одноманітності, яка великою мірою ймовірності, буває, властива всім існуючим дієт.
Категория: Дієти
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: