Головна » Статті » Дієти |
Легка дієта
Різноманітних дієт налічується дуже велика кількість. Дієтологи рекомендують не використовувати дієти без розбору, і не експериментувати без дозволу фахівців на собі. При виборі правильної дієти Вам необхідний індивідуальний підхід і обережність. Худнути потрібно правильно і постепенно.Принцип легкої дієти заснований на раціональному харчуванні і індивідуальних потреб і особливості Вашого організму. Головний девіз легкої дієти можна їсти все, але потроху. Але не слід це сприймати буквально, оскільки існує ряд обмежень для правильного функціонування систем нашого організму. Розглянемо докладно, що не рекомендують вживати лікарі-дієтологи при використанні легкої диеты.Конечно це дуже солоні продукти харчування. Після вживання солоної їжі людина випиває велику кількість води і тим самим перевантажують роботу серця, видільної системи і провокує утворення жирових відкладень. Якщо Ви не можете відмовитися від солоної оселедця, то перед вживанням вимочіть її в воді. Після такої процедури її можна їсти без ограничений.Для кращих результатів легкої дієти поєднуйте оселедець з вареними овочами, свіжими огірками, зеленим цибулею, перцем і томатами. Якщо Ви любите солоні огірки їх можна замінити квашеною капустой.Не вживайте у великих кількостях цукор, кондитерські вироби, варення. Продукти, які містять цукор, швидко розчиняються і всмоктуються в нашому організмі, через короткий час з них утворюються жири. Цукор негативно впливає на функції підшлункової залози і підвищує в крові рівень холестерину. Протягом дня можна без шкоди для здоров'я вжити дві столові ложки або 50 г цукру. Можна замінити цукор сорбітом і ксилітом. Ці солодкі речовини не будуть сприяти жирообразованию.Не рекомендується в легкій дієті використовувати велику кількість виробів вищого сорту, так як в них багато крохмалю. Не слід зменшувати в меню кількість картоплі. В ньому міститься мало крохмалю, але багато незамінних мінеральних солей.Меню легкої дієти складається з продуктів, які містять велику кількість клітковини. Це крупи з зернових культур, хліб, приготовлений з грубих сортів муки.В харчуванні також необхідно обмежити кількість вживання жирів. Норма жирів рослинного і тваринного походження в день 25-30 г.В легкій дієті не можна перевантажувати організм м'ясними продуктами, жирною рибою, яйцями, крупами, хлібобулочними виробами. Кращий варіант - овочі, фрукти, молочнокислі продукты.Для нормалізації обміну речовин в організмі необхідні амінокислоти. У великих кількостях вони містяться в яєчних жовтках, сирі, овощах.На основі перерахованих вище рекомендацій можна без проблем скласти індивідуальне меню для легкої дієти. Пропонуємо три варіанти меню на один день для легкої дієти. Калорійність меню - 1000 ккал. За бажанням можна поміняти місцями вечеря і обід. Для ефективності дієти, страви потрібно правильно приготувати.Варіант №1 легкої дієтиНа сніданок: приготуйте пластівці вівсяні з яблуками і родзинками. Для цього потрібно 3 столові ложки розпарених пластівців змішати з 1 столовою ложкою родзинок і тертої половиною яблука. Всю отриману масу залити нежирним кефіром і додати 1 чайну ложку насіння подсолнечника.На обід:рибне філе, з додаванням перцю, і відвареної картоплі. Рибне страву готують у такій послідовності. Рибне філе вагою 125 г слід в соку лимона замаринувати. Стебло цибулі-порею і жовтий перець дрібно нарізати і тушкувати близько 3 хвилин на сковорідці з додаванням однієї чайної ложки вершкового масла. Далі викласти філе риби, додати прянощі і тушкувати до готовності протягом 10 минут.На полуденок: легкої дієти включить в раціон салат з овочів скибочкою знежиреного сиру і хліба, приготованого з борошна грубого помелу. Салат включає в себе одну терту моркву і м'якоть полдольки апельсина. Можна овочевий салат заправити рослинним маслом (1 чайна ложка) і додати трохи насіння подсолнечника.На вечеря: рекомендується приготувати дієтичний цибулевий суп. Він готується наступним чином. Беремо склянку бульйону з овочів, додаємо в нього тушковану на вершковому маслі одну велику цибулину і зубчик часнику. Доводимо до кипіння, приправляємо мускатним горіхом. Варіант №2 легкої дієтиНа сніданок рекомендується їсти грушу з начинкою. Начинка буде складатися з збитого нежирного сиру(1 столова ложка), знежиреного молока(2 столові ложки), щіпки цукру і імбиру. Сирну масу, що вийшла, слід викласти на дві половинки груши.На обід:приготуйте запіканку з баклажанів. Запіканка буде включати в себе обсмажені кружальця баклажанів, відварні кружечки картоплі і часточки свіжого помідора. Всі підготовлені овочі кладемо в ємність і заливаємо сумішшю, яка складається з сирого яйця, 150 г нежирного молока і негострих прянощів за смаком. Ставимо страву в духовку і запікаємо 25 минут.На полуденок: можна приготувати коктейль з томатів. Для цього знадобиться 200 г соку із томатів, один яєчний жовток, 2 чайні ложки соусу з помідорів. Всі складові коктейлю збити міксером, додати сухі прянощі за вкусу.На вечеря: день краще закінчити теплим салатом з морепродуктів, який буде складатися з 50 г креветок, 50 г нежирної риби. Морепродукти обсмажуються в оливковій олії з додаванням цибулі протягом двох хвилин. Потім додають в сковорідку води (3 столові ложки), естрагону, шафрану і столову ложку оцту. Всі інгредієнти тушкуються близько двох хвилин. Теплий салат найкраще подавати зі свіжою зеленню і помідорами. Варіант №3 легкої дієтиНа сніданок: приготуйте медове молоко. Медове молоко готують наступним чином: в 150 мл домашнього молока додають одну чайну ложку меду, корицю та імбир за смаком. Отриману суміш перед вживанням подогревают.На обід: радимо овочевий омлет. Овочі, які додаються в омлет потрібно попередньо загасити. Це один великий корінь селери і одна цибулина. Омлет готується з двох яєць, ложки борошна і 20 г воды.На полуденок: краще з'їсти грейпфрут із знежиреним творогом.На вечеря: краще приготуйте фаршировані печериці. Капелюшки грибів краще начинити порізаними маслинами, панірувальними сухарями і їдальні ложкою нежирних вершків. Все покласти в ємність і запекти в духовке.Меню легких дієт приблизний, тому Ви можете створити свої варіанти, але не забувайте при складанні раціону про основні принципи правильного харчування. Бажаємо удачі! | |
Категория: Дієти
|
|
Всього коментарів: 0 | |