Основа такого плану дієти - скорочення споживання продуктів, що містять багато жирів, адже саме жири живлять жирові клітини нашого організму і призводять в результаті до ожиріння. З раціону виключаються тваринні жири, а так ж зводяться до мінімуму продукти, що містять поліненасичені і мононенасичені жири. Схуднення здійснюється плавно, без ривків, у рік втрата ваги може скласти до 15 кг.Види жирівІснує кілька видів жирів: насичені, мононенасичені поліненасичені і. Насичені жири, найбільш небезпечні для стежать за своєю фігурою, містяться в маслі, сирі, нутряний жир, нирковому жирі і білому жирі на м'ясі (включаючи курячу шкірку). Споживання насичених жирів може стати причиною появи раку і серцево-судинних заболеваний.Полиненасыщенные жири менш шкідливі для здоров'я, вони не засмічують артерії, але і їх споживання слід обмежувати. Такі види жирів містить соняшникова, кукурудзяна, соєва олія. Для захисту організму від вільних радикалів, які сприяють розвитку ракових клітин, важливо надходження вітаміну Е і поліненасичених жирів в тандеме.Мононасыщенные жири є корисними для здоров'я, так як при обробці не розпадаються на шкідливі для організму речовини. Такі види жирів містять олії: оливкова, рапсова, арахісова, фундучное, деякі купажовані Докладно про низкожировых дієтах і їх вплив можна почитати в роботах Роберта Притикіна і Діна Орніша. Продукти з високим вмістом жирів - масло
- Молоко
- Червоне м'ясо
- Коров'ячі вершки
- Жовтки
Продукти з низьким вмістом жирів - Макарони
- Квасоля і боби
- Сухі сніданки
- Хліб
- Фрукти і овочі
Меню 1 День
- Сніданок: вівсяні пластівці на знежиреному молоці з фруктами, тости з хліба (бажано з борошна грубого помелу) можна з джемом або «легким» маслом.
- Обід: салат з овочів на прованському олії, скумбрія у власному соку, нежирний йогурт і курага.
- Вечеря: смажений нежирний карбонад з подрібненими овочами на арахісовій олії, яєчна локшина, невеликий банан, можна дозволити собі келих вина.
- Питво: чай, кава (із знежиреним молоком), вода, фруктові соки.
День 2
- Сніданок: каша з будь-якого необрушенного зерна, нежирний йогурт, апельсиновий сік, ягоди.
- Обід: печена картопля з шпинатом і нежирним твердим сиром, брокколі, салат: картопля, нут, листя салату, на десерт свіжі фрукти.
- Вечеря: макарони з борошна з висівками, підсмажені овочі без додавання олії, листя салату, бутерброд з каперсами і в'яленими помідорами.
|