Останнім часом все більшу популярність набуває проста в застосуванні дієта під назвою «Зелений горошок». Тривалість дієти «Зелений горошок складає всього один тиждень. Дотримання такої дієти сприяє забезпеченню організму людини високоякісним білком, що містить велику кількість цінних амінокислот, які синтезуються лише растеніямі.во час використання дієти «Зелений горошок» ви не будете відчувати болісних нападів голоду. На кожен день дієти під час обіду передбачено вживання одного основного блюда. Крім цього ви можете по вашому смаку вибирати один із запропонованих варіантів сніданку, підвечірку і вечері. Вживання рідини під час дотримання дієти «Зелений горошок» не обмежується. Перевагу віддавайте вживання зеленого чаю і мінеральної негазованої води.Зразкове меню раціону харчування дієти «Зелений горошок»Сніданок: Перший варіант:
- 150 грамів мюслі з додаванням нежирного молока і дрібних шматочків яблука.
Другий варіант:
- 30 грамів знежиреного сиру з додаванням нарізаної зелені кропу і петрушки;
- одна маленька булочка з висівками.
Третій варіант:
- один шматочок чорного житнього хліба, намазаний тонким шаром вершкового масла або двома чайними ложками натурального меду.
Обід: День перший
- порція супу-пюре з картоплі та гороху.
Рецепт приготування горохового супу з картоплею Необхідні продукти: - 250 грамів картоплі;
- 100 грамів солодкого перцю;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- 500 грамів курячого бульйону;
- дві сардельки з яловичого м'яса;
- 150 г зеленого горошку;
- одна десертна ложка оливкової олії, одна десертна ложка листя майорану;
- сіль і мелений чорний перець за вашим смаком.
Дрібно нарізаний картопля, солодкий перець, ріпчасту цибулю обсмажити в каструлі на одній десертній ложці оливкової олії. Залити вміст каструлі курячим бульйоном і варити під закритою кришкою протягом 15 хвилин на повільному вогні. Невеликі кружечки сардельок і зелений горошок опустити в каструлю і довести до кипіння. Наприкінці варіння додати сіль, мелений перець і майоран.Полдник Перший варіант:
- 130 грамів винограду і одна велика груша.
Другий варіант:
- 300 грамів слив або 200 грамів знежиреного йогурту.
Третій варіант:
- 200 грамів нежирного кефіру або яблучного свіжоприготованого соку.
День другий
- яєчний омлет з додаванням зеленого горошку.
Рецепт приготування яєчного омлету з зеленим горошком Необхідні продукти: - 100 г зеленого горошку;
- два курячих яйця;
- два тонких нежирних скибочки шинки;
- дві чайних ложки прованського масла;
- сіль і мелений чорний перець за вашим смаком.
Зелений горошок слід трохи підігріти в невеликій каструлі. Курячі яйця перемішати з двома десертними ложками води, додати одну столову ложку борошна, сіль, перець, збити за допомогою міксера і підсмажити на сковороді два омлету, попередньо змастивши сковороду чайною ложкою оливкової олії. Коли омлети на сковороді почне тверднути, викласти на кожен з них по 50 г зеленого горошку, накрити кришкою і смажити на повільному вогні 1-2 хвилини. Приготовлені омлети викласти на порційні тарілки разом з шматочками шинки. День третій
Рецепт приготування горохового супу-пюре Необхідні продукти: - один стебло цибулі-порею;
- 250 г зеленого горошку;
- 10 грамів вершкового масла;
- 500 грамів нежирного курячого або яловичого бульйону;
- дві столові ложки нежирної сметани;
- половина невеликого пучка базиліка;
- сіль, чорний мелений перець за вашим смаком.
Нарізану світлу частину цибулі-порею обсмажити на вершковому маслі в сотейнику з товстим дном. Потім додати зелений горошок, бульйон і варити протягом 15 хвилин під закритою кришкою на повільному вогні. В кінці приготування страви за допомогою блендера приготувати пюре, додати сметану, зелений горошок, сіль і перець. Суп-пюре перелити в порційні тарілки і рясно посипати базиліком. День четвертий
- салат із зеленого горошку з додаванням солодкої кукурудзи.
Рецепт приготування салату із зеленого горошку з додаванням солодкої кукурудзи Необхідні продукти: - одне яблуко середнього розміру;
- одна чайна ложка соку лимона;
- один пучок зеленої цибулі;
- 150 г зеленого горошку;
- 150 грамів солодкої консервованої кукурудзи;
- 150 грамів натурального йогурту;
- 50 грамів нежирного бекону;
- одна чайна ложка приправи каррі, сіль і мелений чорний перець за вашим смаком.
Для приготування смачного корисного салату слід очищене яблуко розрізати на чотири частини, видаливши серцевину, дрібно порізати його. Для того щоб шматочки яблука не потемніли, збризніть їх соком лимона. Пучок зеленого цибулі дрібно поріжте, змішайте з зеленим горошком, солодкої консервованої кукурудзою і яблуками. Бекон наріжте тонкими смужками і додайте залишилися інгредієнти. День п'ятий
- картопля з зеленим горошком з додаванням соусу.
Рецепт приготування картоплі з зеленим горошком і соусом Необхідні продукти: - дві великі картоплини;
- одна цибулина;
- 150 г зеленого горошку;
- 20 грамів вершкового масла;
- 150 грамів курячого бульйону;
- дві столові ложки знежиреної сметани;
- сіль за смаком.
Два бульби картоплі відварити в мундирі в підсоленій воді. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю і 50 г зеленого горошку обсмажте на сковороді з додаванням вершкового масла. Додайте в сковороду курячий бульйон і проваріть вміст протягом 10 хвилин. Наприкінці варіння додайте одну столову ложку знежиреної сметани і за допомогою блендера все подрібніть, перетворивши в пюре. Додайте в приготований соус 100 грамів зееного горошку. Раніше відварену картоплю надріжте, зверху полийте приготованим соусом і сметаною. День шостий
Рецепт приготування шніцеля з овочами Необхідні продукти: - одна велика цибулина;
- 20 грамів вершкового масла;
- 200 г зеленого горошку;
- 100 грамів курячого бульйону;
- одна столова ложка знежиреного молока;
- одна десертна ложка борошна;
- одна столова ложка консервованого хрону:
- 100 грамів шніцеля з телятини;
- одна столова ложка рослинної олії, зелень петрушки;
- сіль і чорний мелений перець за вашим смаком.
Одну дрібно нарізану головку ріпчастої цибулі слід обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла. Потім додати в сковороду зелений горошок, залити курячим бульйоном і варити вміст протягом 10 хвилин. Молоко ретельно перемішайте з борошном, хріном, додайте до зеленого горошку, посоліть, поперчіть і доведіть все до киплячого стану. Підготовлені шніцелі обсмажте в кукурудзяному маслі, додайте сіль і подавайте з зеленим горошком і нарізаною зеленню петрушки. День сьомий
- різотто з зеленим горошком.
Рецепт приготування різотто з зеленим горошком Необхідні продукти: - дві цибулини середніх розмірів;
- 150 грамів солодкого червоного перцю;
- 100 грамів рису;
- два курячих яйця;
- одна чайна ложка прованського масла;
- 200 грамів курячого бульйону;
- 100 грамів зеленого горошку;
- 20 грамів твердого сиру;
- 10 грамів вершкового масла;
- дві-три стрілки зеленої цибулі;
- сіль і мелений чорний перець за вашим смаком.
Оливкову олію слід добре розігріти в каструлі і додати дрібно нарізану цибулю, рис і солодкий червоний перець. Потім в каструлю необхідно додати курячий бульйон і варити вміст протягом 15 хвилин під щільно закритою кришкою. Потім додайте зелений горошок, тертий сир, сіль і перець. Окремо приготуйте на вершковому маслі яєчню з двох яєць. Подавайте на стіл різотто, щедро посипавши зверху нарізаним зеленим луком.Ужин Перший варіант:
- ваш вибір будь-якого з основних страв.
Другий варіант:
- один невеликий шматочок зернового хліба;
- один скибочку твердого сиру;
- невелику кількість свіжої редиски.
Третій варіант:
- один шматочок чорного хліба з порцією фруктового салату.
|