Напевно, кожній жінці відомий той факт, що у важкий період перед початком менструації сильно підвищується апетит. Виникає постійне відчуття голодних нападів, хочеться чогось пожевать.У деяких виникає бажання з'їсти щось солодке або солоне, та побільше. Але, навіть після того як втамувати голод продуктами, що містять велику кількість калорій, вже через годину-півтора почуття голоду возвращается.Практикующие лікарі-гінекологи рекомендують не робити обмежень для себе у цей непростий період времени.Но вони і не радять зловживати тими продуктами, після яких буде відчуватися тяжкість в підшлунковій області і залишаться зайві складки на вашому талии.Самочувствие поганий настрій і того гірше, на роботі все не ладиться. Оточуючі люди на роботі і вдома, навіть з самими добрими словами, починають вас дратувати. Весь білий світ стає не милий, так як болить низ живота, набрякають ноги, мучить тупий головний боль.Каждая третя з чотирьох жінок всього світу живе в певний час з діагнозом ПМС.В період ПМС слід складати свій раціон живлення так, щоб він містив велику кількість вітамінів і мікроелементів: - вітаміни В1, В6, С, Е,
- магній,
- калій,
- залізо,
- кальцій.
Гарним доповненням до раціону харчування в цей період буде морська риба жирних сортів. Якщо ви щодня будете вживати 200 грамів такої риби, то ваш організм отримає весь спектр необхідних мікроелементів і витаминов.Старайтесь налягати на насіння соняшнику, так як вони містять велику кількість вітаміну Е.Незаменимыми джерелами вітаміну В6 є спаржа, рис, квасоля, банани. Варто нагадати, щоб ви ні в якому разі не забували і про кальцій. Він міститься у всіх кисломолочних продуктах, креветках, яйцях. Якщо вам захочеться поїсти чогось солодкого, то цілком допустимо з'їсти два-три скибочки чорного шоколаду, а кращою альтернативою шоколаду будуть корисні сухофрукти та мед.Зразкове меню дієти на один день в період ПМС.Сніданок: - порція каші з круп на ваш вибір (гречка, вівсяна, рис) з додаванням маленьких шматочків банана і жменька родзинок;
- 200 грамів свіжого апельсинового соку.
Обід: - квасолевий суп-пюре, приготований на овочевому бульйоні;
- свіжий овочевий салат з додаванням зелені кропу, петрушки і однієї столової ложки оливкової олії.
Вечеря: - одна велика картоплина, запечений у духовій шафі з соусом з натурального йогурту, з додаванням пряних трав, маленької часточки часнику;
- порція свіжого овочевого салату великою кількістю свіжої городньої зелені.
Перекушування між основними прийомами їжі: - одна маленька чашечка кава-латте;
- на ваш вибір: одне яблуко, банан, груша, одна жменька горіхів або свіжих ягід;
- 200 грамів натурального йогурту з маленькими шматочками ягід та фруктів;
- одна столова ложка м'якого сиру з невеликим шматочком цільнозернового хліба.
|