Дієта «Сердечко» зовсім не має ніякого відношення до категорії лікувальних дієт, хоча в певній мірі може бути використана для зниження навантаження на серцевий м'яз, зниження рівня холестерину крові та профілактичних заходах при серцево-судинних заболеваниях.Диета «Сердечко» володіє прекрасними здібностями до поступового зниження показників ваги тіла, які відіграють основну роль у виникненні захворювань серцево-судинної системи. Не варто забувати, що дотримання даної дієти ні в якому разі не стане заміною повноцінного медикаментозного лікування. Але в будь-якому випадку одночасне використання з проведеним терапевтичним лікуванням дасть свої позитивні результаты.Основной спрямованістю дієти «Сердечко» є обмеження можливості розвитку серцево-судинних захворювань в майбутньому у абсолютно здорових людей. А надмірна вага завжди вважався кардіологами однією з головних причин розвитку серцевих проблем.Для того, щоб швидше досягти бажаних позитивних результатів необхідно всього сім днів в місяць постаратися виконувати всі рекомендації дієтологів і авторів дієти «Сердечко», наведені нижче, а саме обмежити або повністю виключити вживання одних продуктів і включати як можна частіше рекомендовані види страв і продуктів цієї дієти.Забороні до вживання підлягають наступні продукти: - жирні сорти м'яса, риби, всі ковбасні вироби, копчена і солона риба, рибні консерви, рибні палички;
- напівфабрикати, страви фаст-фуду, бульйонні кубики, консерви, соуси, майонез;
- жирні сорти сиру, молока, сметани;
- чіпси, горішки, сухарики з сіллю;
- цукор, солодощі, всі солодкі кондитерські вироби;
- міцні алкогольні напої, пиво, кока-кола, солодкі газовані напої.
Рекомендовані до вживання продукти дієти «Сердечко»: - пісні сорти м'яса, біле м'ясо курячої грудки, нежирна морська риба;
- нежирне молоко, кефір, молочні продукти;
- свіжі фрукти і овочі, сухофрукти, насіння соняшнику та гарбуза;
- житнього і висівковий хліб;
- свіжі фруктові та овочеві соки, морси з ягід, напій з плодів шипшини;
- замінники цукру в невеликих кількостях.
Зразкове меню раціону харчування дієти «Сердечко» День перший Сніданок: - зварена на молоці каша з кукурудзяної крупи з додаванням шматочків фруктів і насіння соняшнику та льону;
- один стакан свіжовичавленого апельсинового фрешу.
Обід: - овочевий суп з невеликою кількістю сухарів з житнього хліба;
- склянку ягідного морсу.
Вечеря: - запіканка з нешліфованого рису з вареними на пару овочами;
- невеликий шматок відвареної курячої грудки.
Перед нічним сном: - склянку трав'яного чаю або напій їх плодів шипшини.
День другий Сніданок: - скибочку житнього або висівкового хліба;
- 25 грамів нежирного твердого сиру;
- склянку трав'яного чаю з невеликою кількістю натурального меду.
Обід: - дві скибочки житнього хліба зі шматочком вареної курки;
- будь-які свіжі овочі або салат, приготовлений на їх основі.
Вечеря: - філе морської риби, приготоване з овочами в пароварці;
- дві невеликі картоплини, відварені в «мундирі».
Перед нічним сном: - склянка натурального йогурту або знежиреного кефіру.
День третій Сніданок: - свіжоприготований салат з фруктів з додаванням натурального йогурту і дрібно подрібнених волоських горіхів.
Обід: - салат з червонокачанної капусти з додаванням дрібно нарізаного вареного м'яса курки і кукурудзи, приправлений оливковою олією.
Вечеря: - спагетті з твердих сортів пшениці з соусом з томатів і жменьки насіння кунжуту.
Перед нічним сном: День четвертий Сніданок: - невелика тарілка вівсяних пластівців «Геркулес» з додаванням натурального йогурту.
Обід: - невеликий бутерброд з житнього хліба з відварною філе морської риби;
- склянку свіжого яблучного соку.
Вечеря: - відварне філе індички;
- будь-які сирі овочі в необмеженій кількості.
Перед нічним сном: - склянку трав'яного чаю з мелісою.
День п'ятий Сніданок: - компот з свіжих фруктів;
- шматочок несолоного сиру.
Обід: - дві морквяних котлети з гарніром з картопляного пюре;
- склянку томатного соку.
Вечеря: - шматок тріски, запечений на грилі з гарніром із свіжих томатів і дрібно порізаної зелені кропу і петрушки.
Перед нічним сном: - склянку натурального несолодкого йогурту.
День шостий Сніданок: - каша з вівсяних пластівців, приготована на молоці з додаванням дрібно порізаної кураги, родзинок і волоських горіхів.
Обід: - порція салату з вареної сочевиці і пророщених зерен пшениці з додаванням невеликої кількості оливкової олії;
- обсмажений на грилі скибочку висівкового хліба зі шматочком нежирного твердого сиру гілочкою петрушки.
Вечеря: - відварна вермішель з грибним соусом і нежирною сметаною.
Перед нічним сном: - склянку нежирного кефіру або натурального йогурту.
День сьомий Сніданок: - фруктовий салат із знежиреним сиром;
- склянку несолодкого чорного чаю.
Обід: - філе тунця, відварене на пару з солодкою кукурудзою;
- свіжий овочевий салат, приправлений оливковою олією.
Вечеря: - квасолева запіканка з гарніром зі свіжих овочів.
Перед нічним сном: - трав'яний чай з додаванням чайної ложки натурального меду.
|