Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як сушити кінзу в домашніх умовах?
Найбільш корисними вважаються листя і насіння кінзи, в яких крім вітамінів є ефірні олії, глюкоза, фруктоза і ще безліч корисних речовин. Сушка проводиться тільки природним повітряним методом, на повітрі. Якщо сушити кінзу в духовці, кінза втратить смакові і корисні якості.

Щоб максимально зберегти аромат кінзи і всі вітаміни, сушка повинна проходити в певних умовах. Збирають кінзу в період цвітіння, стебло з листям акуратно зрізують під корінь, не пошкоджуючи сама рослина. Потім відділяють листя, стебла і квітки – все буде сушитися окремо. Сировину миють під проточною водою, обсушують і дрібно ріжуть. Потім розкладають рівним тонким шаром на чистій тканині або на деку і ставлять у підготовлене місце.
Сушка кінзи повинна проходити в сухому, добре провітрюваному приміщенні, в тіні, при температурі в межах 40 – 50 градусів. Коли колір листя стане трохи темніше, їх потрібно перемішати, щоб сушка проходила рівномірно. На третій день процес сушіння можна вважати повністю закінченим. Листя повинні стати рівномірного, злегка коричневого кольору з сильним характерним запахом кінзи.
Стебла сушать точно також, але часу знадобиться дещо більше – до п'яти днів.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: листя, кінзи
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: