Головна » Статті » Профілактика |
У що обходиться дешева їжа?
Вже не для нікого не секрет, що сьогодні їжу готують не мами та бабусі, а на заводах, і полиці магазинів рясніють напівфабрикатами і готовими до вживання стравами. Така їжа доступна за ціною і не вимагає великих витрат часу на своє приготування, розігрів і «на стіл». Здавалося б, це є прямим доказом високого рівня життя, але чи так це? Для початку давайте розберемося в істинної вартості такої дешевої їжі. Дослідження показують, що «дешеве» виробництво продуктів харчування самим негативним чином позначається на здоров'я людей і на екологічний стан планети в цілому. Автор численних американських бестселерів Майкл Поллан заявив, чтодешевая їжа - не більш ніж ілюзія. Від дешевої їжі не доводиться чекати вітамінів і мікроелементів і інших життєво важливих для нашого організму речовин. Як говориться, скільки сплатив-стільки й отримав. А про «свіжість їжі» говорити просто не доводиться. На перший план виходять технології і вартість інгредієнтів. Всі знають, в процесі такої обробки продукти харчування у першу чергу втрачають так необхідні нам вітаміни. В наш час традиційним харчуванням підростаючого покоління стали булочки з начинкою і солодкі напої. Результат цього - ожиріння і, як наслідок, численні серцево-судинні захворювання, діабет. З усього вищесказаного стає очевидним, що така дешева їжа насправді обходиться вельми дорого. Купуючи дешеву їжу, ми насправді оплачуємо якісь складові, але самого живлення для нашого організму не даємо. Говорити про поживної цінності дешевої їжі просто не доводиться! Це ілюзія, якої ми ублажаємо наші смакові рецептори і при цьому наносимо непоправної шкоди своєму здоров'ю. Єдиним «гідністю» дешевої їжі є її дешевизна, високі прибутки продавців і виробників, і не більше... Проблема ожиріння на сьогоднішній день стоїть дуже гостро в усьому світі. Причиною цієї недуги є саме і дешева їжа, яка стає нормальним раціоном сучасної людини. Результатом стають мільярди хворих людей, які змушені щорічно витрачати величезні суми на лікування серцево-судинних захворювань, ожиріння і діабету другого типу. Проведені дослідження показують, що, якщо все буде так і залишатися, то в майбутньому витрати на лікування цих захворювань збільшаться в рази. в Наявності дію закону рівноваги: якщо десь щось зменшити, то в іншому місці відбудеться збільшення. Так у що нам обходиться дешева їжа? Дозволяючи заощадити на харчуванні, вона збільшує в рази витрати на лікування захворювань. Ця взаємозв'язок очевидний. Адже наше здоров'я прямо залежить від тієї їжі, яку ми вживаємо в їжу. Здоров'я перебувати на дні тарілки, Намагаючись заощадити на харчуванні, ми витрачаємо величезні суми на ліки. Поза сумнівів, дешева їжа і коштує недорого, і вимагають мало часу для приготування, так як виготовляється з оброблених продуктів. Розмірковуючи про ці зручності і практичності, не забудьте згадати про ваше здоров'я і здоров'я вашої сім'ї. Адже при всьому своєму привабливому зовнішньому вигляді, вона рясніють додатковими калоріями, які принесуть незаперечний шкоди здоров'ю. Штучні ароматизатори та хімікати, що знаходяться в такій їжі - прямий шлях до багатьох хвороб. Дуже важливо, щоб 90% в раціоні вашого харчування становили цільні, натуральні, необроблені продукти, багаті вітамінами і мінералами. Це буде дорожче, але і здоровіше! Заздалегідь сплановане меню на весь тиждень дозволить уникнути покупки надлишків продуктів, що в свою чергу дозволить заощадити. Прийшовши в магазин, покладіть на одну чашу ваг дешеві продукти, а на іншу - ваше здоров'я. Що переважить? Вам вирішувати. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |