Головна » Статті » Профілактика

Омега-3 жирні кислоти продовжують життя
Багато людей переконані, що вплив віку, розвиток хронічних захворювань і передчасного старіння є нормальними природними явищами, які приходять з роками. Проте результати недавніх досліджень говорять нам про те, що це твердження дуже далеко від істини.
Споживання добавок таких поживних речовин як ресвератрол, куркумін, нормалізація рівня вітаміну D в організмі, а також корисні омега-3 жирні кислоти, які одержуються з джерел харчових добавок, що зменшують загальний рівень ризику ранньої смертності. Довголанцюгові жирні кислоти DHA і EPA надають глибоке вплив на серце і мозок, зупиняючи розвиток хронічних захворювань, які щороку призводять до ранньої смерті мільйонів нічого не підозрюють людей.
Довголанцюгові омега-3 жирні кислоти EPA і DHA знижують рівень запалення, запобігаючи передчасному смерть
A2news.ru безліч разів писав про переваги для здоров'я, одержуваних від споживання риби та добавок омега-3 жирних кислот. Результати дослідження надали вченим переконливі докази того, що DHA і EPA жирні кислоти допомагають запобігти розвитку хвороб серця та раптову смерть від серцевого нападу, знизити рівень захворюваності депресією і зменшити ризик виникнення інсульту і недоумства. При цьому достатній рівень омега-3 жирних кислот в організмі здатний знизити ризик смерті від усіх причин на 85% навіть у пацієнтів з високим рівнем ризику, потерпілих від серцевого нападу.
В ході проведення експерименту, вчені проаналізували дані про стан здоров'я групи чоловіків у віці від 64 до 76 років, приймали добавки омега-3 жирних кислот (2,4г на добу) протягом 3 років. Протягом цього періоду у учасників було відзначено 47% зниження рівня ризику смерті від будь-якої причини порівняно з групою людей, що приймали плацебо. У жіночій частині учасників дослідження спостерігалось зменшення цього показника на 44%.
Добавки омега-3 жирних кислот знижують рівень ризику смертності від усіх причин у два рази
Результати інших досліджень показали, що споживання добавок омега-3 жирних кислот EPA і DHA від 0,5 до 1,8г на добу (як у вигляді жирної риби, так і у формі добавок), значно знижує ймовірність виникнення в майбутньому захворювань серця та смертності від усіх причин. Харчові продукти, багаті омега-3 жирними кислотами і добавки, які допомагають організму нормалізувати баланс омега-6 жирів, сприяючи зниженню рівня системного запалення.
Крім жирної риби (лосось, окунь, морські гребінці і креветки), рослинними джерелами омега-3 жирних кислот є волоські горіхи, насіння льону, насіння, сиру тофу і варені соєві боби. Незважаючи на те, що організм не може самостійно ефективно засвоювати EPA і DHA жири з вегетаріанських джерел, існують переконливі докази того, що ці продукти харчування все ж приносять виняткову користь для здоров'я. Щоб бути впевненим у тому, що ви отримуєте дозу, достатню для оптимального насичення крові омега-3 жирними кислотами, фахівці рекомендують приймати 2,4г на день добавок, що містять комбінацію EPA і DHA жирів. При цьому рекомендуємо приймати молекулярно дистильовану форму добавок риб'ячого жиру.
Категория: Профілактика
| Теги: Омега-3, epa
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: