Головна » Статті » Профілактика

Харчування для профілактики діабету
Коли ви голодні, то відкриваєте холодильник і наповнюєте тарілку всім підряд, що тільки попадеться під руку, не роздумуючи, як це може позначитися на вашому здоров'ї.
Якщо ви хочете захистити себе від серцево-судинних патологій, діабету та інших небезпечних для життя хвороб, то вам слід подбати про якість і порції їжі. А ми допоможемо вам кількома порадами:
Більше комплексних вуглеводів
Комплексні (або складні) вуглеводи стабілізують рівень глюкози в крові завдяки тому факту, що їх перетравлення займає набагато більше часу, ніж переробка простих вуглеводів, які містяться в таких продуктах, як хліб або картопля.
Постарайтеся замінити звичайний картопля солодким, який багатий комплексними вуглеводами і володіє чудовим смаком. Крім цього, включіть в меню цільнозернові продукти і квасоля.
Більше клітковини
Неперетравлювані харчові волокна знижують ризик захворювання діабетом також внаслідок зниження рівня глюкози в крові і підтримання нормальної маси тіла. Їжте досхочу фрукти, овочі, квасолю і продукти з цільного зерна.
Більше свіжих фруктів
Краще з'їсти фрукт цілком, ніж вичавити з нього сік, тому що в останньому цьому випадку ви позбавляєте себе значної кількості клітковини і такої ж кількості вітамінів і мікроелементів. У соках міститься занадто багато цукру, і до того ж вони не так поживні.
Більше здорових жирів
При приготуванні салатів та інших страв використовуйте оливкову олію, уникайте вершкового масла і маргарину, а також трансжирів. Крім того, намагайтеся включати в раціон більше продуктів, багатих здоровими жирами: авокадо, горіхи і рибу.
Менше солі
Надмірне споживання солі безпосередньо пов'язане з виникненням серцевих захворювань, а от зниження кількості цього продукту у вашому раціоні допомагає попередити та кардіологічні патології, і діабет. Постарайтеся не солити їжу під час її приготування, а також не купуйте в магазині перероблені продукти, так як у них, як правило, додають сіль в надмірних кількостях.
Менше червоного м'яса
В червоному м'ясі в надлишку містяться насичені жири, а якщо ви купуєте перероблений продукт з нього, то знайте, що там, крім самого м'яса, є ще ціла купа всіляких добавок, з яких найменш шкідлива - це сіль. Всі ці хімічні інгредієнти вельми негативно позначаються на вашому здоров'ї.
Категория: Профілактика
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: