Головна » Статті » Профілактика |
Як уникнути кишкових інфекцією?
Найчастіше кількість шлунково-кишкових захворювань, які викликані попаданням в організм різних збудників: вірусів, сальмонел, стрептококів, стафілококів підвищується в багато разів у спекотний літній період. Так як саме в цей період року шкідливі мікроорганізми можуть інтенсивно розмножуватися на споживаних вами фруктах та інших продуктах харчування, а також в прохолодних водоймах. Для того щоб не стати пацієнтом інфекційної клініки, дотримуйтесь деякі рекомендації, які допоможуть вам захистити організм від різних інфекцій. По-перше, не варто приймати водні процедури у водоймах на території міста (струмки, ставки), особливо в тих місцях, де це категорично заборонено санітарними службами. По-друге, навряд чи ваш виїзд на природу за місто обійдеться без традиційних у цьому випадку шашликів. Заборона, звичайно, тут недоречний, але рекомендується в жаркий період року час маринування м'яса збільшити до цілих діб. А під час смаження зверніть пильну увагу на ступінь готовності продукту. по-третє, купуючи овочі та фрукти на ринках, ретельно оглядайте їх. Не можна вживати в їжу зелені продукти, прим'яті або з ознаками гнилі. Купувати вже помиті овочі і фрукти так само дуже небезпечно, адже ви не можете знати напевно, що промивали їх в перевіреної воді. Зверніть увагу, що всі фрукти і овочі перед тим як потраплять до вас на стіл чи на полицю холодильника, необхідно ретельно вимити. В кінці мийки в обов'язковому порядку потрібно обполоснути їх в кип'яченій воді. В-четверте, варто повністю відмовитися від придбання і поїдання готової їжі (пиріжки, шаурма, суші) на вулиці, в кіосках та у випадкових торговців. Що ж стосується незамінного в літню спеку морозива, то воно повинно бути щільним, добре замерзлим, подтаявшие примірники залиште продавцям. В домашніх умовах готуйте їжу виключно на один прийом, і вживайте її краще відразу після приготування, так як в остигає їжі йде інтенсивне розмноження різних мікроорганізмів. Якщо все-таки ви вирішили поїсти приготовлену їжу з холодильника, то не розігрівайте її, а ретельно прожарюйте або, якщо це рідина, то заново кип'ятіть. Для втамування спраги не використовуйте сиру воду з-під крана, краще випити свежекипяченую або воду заводський фасування. Так само рекомендується ретельно вимити пляшку перед розкриттям. Ще одним важливим радою по захисту себе від шлунково-кишкових захворювань є огорожу свого житла з допомогою москітних сіток на вікнах від комах, особливо мух, так як вони є переносниками тисячі шкідливих мікроорганізмів. А якщо все-таки вберегтися від інфекції не вдалося, ні в якому разі не зволікайте з звернення в клініку. Кишкові інфекції, в більшості випадків, виявляються раптово й супроводжуються такими симптомами, як слабкість, головний біль, нудота, підвищена температура, біль у животі та діарея, нудота, блювання. | |
Категория: Профілактика
|
|
Всього коментарів: 0 | |