Головна » Статті » Народна медицина

У чому користь нектаринів?
Нектарин - фрукт, який представляє собою безволосий персик. Незважаючи на поширений міф, нектарин отриманий методом селекції або простий мутації персиків і не є гібридом персика і сливи. По біологічним особливостям та хімічного складу плодів нектарин близький до персика звичайного.
Нектарини можна їсти так само, як і персики на безліч ладів: свіжими в якості столових фруктів, тушкувати, запікати в духовці, або заготовлювати взапас, робити варення і морозиво. Їх можна консервувати і сушити.
Їх їдять свіжими, використовують в десертах і джемах, для виробництва консервованих компотів. В сирому вигляді не стійкі в зберіганні. Багаті вітамінами А і С.
Нектарини бувають білими, жовтими. М'якоть їх може легко відділятися від кісточки, а може бути і майже невіддільна. На персикових деревах часто з'являються нектарини. Нектарин містить менше цукрів, але більше калію, заліза, фосфору, аскорбінової кислоти і в 2 рази більше провітаміну А, ніж персики. Пектинові речовини, що містяться в нектаринах, роблять ці плоди відмінним профілактичним засобом проти ракових захворювань.
В плодах нектарина міститься багатющий комплекс біохімічних речовин, що зумовлює їх лікувально-профілактичну дію. Вони посилюють секрецію травних залоз, сприяють перетравленню погано засвоювання і жирної їжі, відіграють важливу роль у виведенні з організму рідини і натрію, а тому корисні для профілактики атеросклерозу і гіпертонічної хвороби.
У деяких сортів нектарина ядра кісточок солодкі і можуть бути використані, як і ядра мигдалю, тим більше, що вони дуже схожі за біохімічним складом. Жирне масло горькоядерных сортів знаходить застосування у фармакології як розчинник при виготовленні ліків і мазей. Шкаралупа кісточок нектарина йде на виробництво активованого вугілля.
Категория: Народна медицина
| Коментарі: 1 | Теги: нектарин
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: