Однією з найбільш позитивних, легко переносяться дієт є помаранчева дієта. З її допомогою ви зможете без особливих зусиль не тільки позбутися від надмірної ваги тіла, а й зарядитися прекрасним настроєм на весь день. У холодну зимову пору року ми найбільше схильні до нападів депресивних станів. А помаранчева дієта, яку в народі ще називають «сонячної», допоможе Вам позбутися відчуття мерзлякуватості і поганого настроения.Однако слід зазначити, що такий метод схуднення зовсім неприйнятний для тих людей, у яких є захворювання шлунково-кишкового апарату підшлункової железы.Основными продуктами, включеними в меню раціону харчування помаранчевої дієти, будуть яскраві сонячні фрукти - помаранчева хурма і мандарини. Ці чудові фрукти мають у своєму складі масу корисних вітамінів, бета-каротин і пектинові веществаС такими красивими сонячними фруктами ви зможете худнути з великим задоволенням, ніколи не випробувавши нападів голоду і стресу від того, що вам доведеться вживати якісь види ваших улюблених продуктів. Ви з подивом зможете усвідомлювати, що вам вже зовсім не хочеться борошняних, солодких, солоних і гострих блюд.Оранжевая дієта передбачає дотримання всього лише однієї вимоги. Воно полягає в тому, щоб якомога більше вживати крім плодів хурми, мандаринів та інших фруктів і овочів помаранчевого і жовтого кольорів. Але це зовсім не означає, що якщо ви захочете якимось чином урізноманітнити меню свого раціону харчування шляхом включення до нього та інших фруктів і овочів, то це буде під забороною. Зовсім навпаки, тільки вам слід пам'ятати, що включаються в раціон харчування фрукти і овочі, в обов'язковому порядку повинні бути оранжевого кольору і не містити крохмалистих сполук. Наприклад, з овочів дозволені до вживання морква, гарбуз і помідори помаранчевого і жовтого кольорів. А з фруктів до хурмі та мандаринам можна додавати апельсини і грейпфрути, папайю і ананас.Перший варіант зразкового меню раціону харчування помаранчевої дієтиПерший сніданок: - два відварених курячих яйця, зварених круто;
- чотири мандарина середніх розмірів.
Другий сніданок: - одна невелика стигла хурма.
Обід: - один невеликий шматок відвареної або приготованої на пару пісної морської риби або курячого філе;
- одна порція овочевого салату з вареної моркви;
- один грейпфрут;
- чотири мандарина середніх розмірів.
Полуденок: - одна невелика стигла хурма.
Вечеря: - один великий апельсин;
- одна невелика стигла хурма;
- чотири мандарина середніх розмірів.
За дві години до нічного сну: - одна стигла хурма;
- одна чашка несолодкого трав'яного чаю з додаванням однієї чайної ложечки натурального бджолиного меду.
впродовж всього періоду дотримання помаранчевої дієти заборонені до вживання копчені, жирні, солоні, смажені страви та продукти, цукор і солодощі, деякі хлібобулочні вироби, алкогольні і газовані напої, шоколад, картофельДлительность помаранчевої дієти становить не більше десяти-дванадцяти днів. Не варто продовжувати дотримання помаранчевої дієти довше зазначеного срока.Оранжевая дієта дуже позитивна, оскільки включені в меню раціону харчування яскраві насичені продукти оранжевого кольору зможуть зарядити Вас бадьорістю і прекрасним настроєм на цілий день.Яскраві помаранчеві і жовті продукти, дозволені для включення в раціон харчування помаранчевої дієти: - хурма;
- апельсин;
- жовті яблука;
- гарбуз;
- манго;
- курага;
- помідори оранжевого кольору;
- грейпфрут;
- жовтки курячих яєць;
- кукурудза;
- мандарин;
- солодкий перець оранжевого кольору;
- морква;
- папайя;
- абрикос;
- червона риба;
- деякі види зернових.
Вибір включаються продуктів помаранчевого і жовтого кольорів визначено цінними корисними речовинами, які відповідають за помаранчевий колір, а саме пектини і бета-каротин. Бета-каротин є хорошим стимулятором підтримки імунної системи, він нормалізує зір, покращує стан шкірних покривів. Пектини відповідають за нормалізацію обміну речовин. Крім усього іншого, такі яскраві, «сонячні» продукти сприяють поліпшенню і підвищенню сексуальної активності людини.Другий варіант зразкового меню раціону харчування помаранчевої дієти День перший Сніданок: - 200 грамів свіжої тертої моркви;
- 200 грамів гарбузової каші, приготовленої на воді;
- 150 грамів натурального йогурту.
Обід: - 300 грамів гарбузового супу-пюре, приготованого на овочевому бульйоні;
- невеликий шматок відвареної або приготованої на пару пісної яловичини;
- одна порція овочевого салату з помаранчевих помідорів і солодкого перцю оранжевого кольору;
- маленький шматочок чорного хліба.
Вечеря: - 250 грамів рагу, приготованого з гарбуза, моркви з додаванням невеликої кількості ріпчастої цибулі і часточки часнику.
Перед нічним сном: - один стакан нежирного молока або кефіру.
День другий Сніданок: - 250 грамів вівсяної каші, приготовленої на воді;
- одна порція овочевого салату, приготованого з гарбуза з додаванням соку лимона і апельсина.
Обід: - 300 грамів гарбузового супу;
- невеликий шматок відвареної або приготована в пароварці морський нежирної риби;
- морквяні оладки зі сметаною 10% жирності.
Вечеря: - два яблука, запечених в духовій шафі;
- 100 грамів нежирного сиру.
Перед нічним сном: - один стакан нежирного молока або кефіру.
День третій Сніданок: - одна порція вівсяної каші, приготовленої на нежирному молоці;
- одна порція овочевого салату з моркви, яблука з додаванням соку лимона і невеликої кількості натурального меду.
Обід: - одна порція овочевого супу;
- 200 грамів гарбузових оладок зі сметаною 10% жирності.
Вечеря: - невелика відварна або приготована в пароварці куряча грудка;
- порція гарніру з тушкованою моркви;
- один грейпфрут.
Перед нічним сном: - один стакан нежирного молока або натурального йогурту.
Третій варіант зразкового меню раціону харчування помаранчевої дієти День перший Сніданок: - два відварених курячих яйця;
- мандарин і апельсин.
Обід: - 50 грамів твердого сиру;
- одна порція салату зі свіжої тертої моркви з додаванням соку лимона;
- 7 плодів кураги і половинка плоду манго.
Вечеря: - одне відварене куряче яйце;
- два абрикоса і один апельсин.
День другий Сніданок: - 150 грамів нежирного сиру;
- 30 грамів твердого сиру;
- одна невелика чашка несолодкого натурального чорного кава.
Обід: - 250 грамів відвареної або приготованої в пароварці лосося;
- 200 грамів свіжого апельсинового соку.
Вечеря: - 150 грамів свіжого або консервованого ананаса;
- дві хурми;
- одне яблуко жовтого кольору.
День третій Сніданок: - одна порція гарбузової каші, приготовленої на нежирному молоці;
- невелика чашка зеленого чаю з додаванням однієї чайної ложки натурального меду.
Обід: - 150 грамів твердого сиру;
- один грейпфрут.
Вечеря: - омлет, приготовлений з двох курячих яєць;
- одна невелика чашка несолодкого зеленого або трав'яного чаю з додаванням чайної ложки натурального меду.
День четвертий Сніданок: - одна порція кукурудзяної каші, приготовленої на воді;
- два абрикоса і один плід папайї;
- одна чашка несолодкого зеленого чаю.
Обід: - 200 грамів відвареної або приготованої в пароварці лосося.
Вечеря: - 150 грамів свіжого або консервованого ананаса;
- один апельсин, один грейпфрут і одне яблуко жовтого кольори.
|