Головна » Статті » Дієти

Овочева дієта
Назва дієти - овочева дієта, визначає її основу і принципи. Це вживання різноманітних свіжих овочів і зелені. Овочі містять вуглеводи, які легко засвоюються організмом, клітковину, мінеральні речовини і вітаміни. Меню для овочевої дієти перешкоджає відкладенню жирів і не перенавантажують діяльність желудка.Овощная дієта рекомендується людям із зайвою вагою і гіпертонікам. Тривалість овочевої дієти один місяць. В результаті застосування овочевої дієти мас тіла зменшиться від одного до трьох кілограм. Рекомендується використовувати цю дієту у період літо-осінь, коли багато різних свіжих овочів і зелені. Овочеву дієту можна використовувати один раз протягом года.Из раціону харчування дієти повністю виключаються продукти тваринного походження. Кількість фруктів і овочів у меню овочевої дієти близько 1,5 кг. Овочеві салати готують з додаванням високоякісного нерафінованої рослинної олії: соняшникової, кукурудзяної, оливкової. Включають в меню овочевої дієти супи, приготовані на овочевому бульйоні.

Пропонуємо меню овочевої дієти на 7 днів


Понеділок
На сніданок: можна випити чай чорний з курагой.На обід: відварити картоплю, зробити салат овочевий з додаванням буряків, випити чай на травах.На полуденок: приготувати чай зелений і з'їсти банан.На вечеря: він буде складатися з салату з овочів і склянки мінеральної води.
Вівторок
На сніданок: випити чай чорний з яблоком.На обід: приготувати щі, відварну картоплю, овочевий вінегрет, фрукти і чай з трав.На полудень: чай на травах і грейпфрут.На вечеря: він буде складатися з вінегрету, морсу з брусниці або журавлини, або чаю, завареного на брусничним аркуші.
Середа
На сніданок: заварити чай зелений з родзинками або курагой.На обід: зварити борщ, зробити салат з томатів, огірків, редиски і свіжої зелені, заварити чай зелений або трав'яний з додаванням инжира.На полуденок: приготувати компот і фрукты.На вечеря: включити в раціон в необмеженій кількості салат зі свіжої капусти, склянка компоту.
Четвер
На сніданок: чай зелений і свіжі фрукты.На обід: готують суп на овочевому бульйоні, овочевий салат, склянка води минеральной.На полуденок: випивають компот.На вечеря: він складається з сирої моркви, морсу з брусниці або журавлини, можна випити трав'яний чай з додаванням брусничного листа.
П'ятниця
На сніданок: випити чай зеленый.На обід: складається з овочевого салату, апельсина і чаю на травах.На полуденок: можна випити чашку компоту і з'їсти половину яблука. На вечерю: він включає салат з капусти і склянку мінеральної води.
Субота
На сніданок: заварити зелений чай, з'їсти свіжих фруктов.На обід: приготувати борщ, овочевий салат із зеленню, склянка мінеральної воды.На полуденок: випити чашку компота.На вечеря: готують свіжі овочі та чай на травах.
Неділя
На сніданок: чашка будь-якого чаю з додаванням сухофруктов.На обід: готуємо суп, відварну картоплю, овочевий салат або вінегрет, фрукти і чашку чаю зеленого.На полуденок: складається зі склянки компоту або чашки чаю з сухофруктами.На вечеря: багатий овочевим салатом, різноманітними фруктами та сухофруктами, можна випити компот або будь чай.Щадящий варіант овочевої дієти включає в раціон харчування овочеві рагу.

Пропонуємо варіанти овочевого рагу для овочевої дієти:

  • Тушкована з додаванням томатної пасти капуста, цибуля, томати та моркву.
  • Тушкована з додаванням томатної пасти капуста, цибуля, томати, моркву і квасолю.
  • Тушкована з додаванням томатної пасти капуста, цибуля, томати, морква і сочевиця.
  • Різноманітні заморожені овочеві суміші.
  • Тушковані кабачки і горошок консервований.
Порції з овочевим рагу повинні бути не дуже великими, щоб збереглося легке відчуття голоду. Салати в меню овочевої дієти можна вживати в необмеженій кількості. Салати необхідно готувати з різноманітних овочів, зелені і фруктів. У раціон харчування овочевої дієти можна вводити такі продукти:
  • хліб з висівками житній - 1-2 скибочки;
  • горіхи в день від 50 до 60г. - волоські горіхи, мигдаль, фундук, арахіс тощо;
  • насіння соняшнику, денна норма до 30 м, якщо в цей день в меню немає горіхів;
  • молочні продукти, вони повинні бути несолодкі і нежирні, норма до 200г на день.
В проміжках між вживанням їжі можна їсти сирі овочі і фрукти. На ніч, за 40-50 хвилин до сну, рекомендується пити трав'яні настої.
Категория: Дієти
| Теги: чай, дієти
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: