В даний час дуже популярними стали різні методи і прагнення в боротьбі з надмірною вагою тіла, при цьому зберігаючи міцне здоров'я і бадьорий вигляд. Одним із засобів здобути перемогу в цій боротьбі є вживання їжі, яка приготована на пару.Основным правилом більшості програм схуднення стає заборона вживання багатьох продуктів харчування, якими Ви звикли харчуватися раніше. Багато з них приносять шкоду здоров'ю людини, оскільки їх використання призводить не тільки до схудненню, але і до порушення всіх обмінних процесів організму, що вже вдруге веде до набору зайвих килограммов.Ранее безліч аргументів було наведено про велику користь такого виду харчування, але питання та спори мають місце бути досі. Одні думають, що приготування їжі на пару дуже клопітно і відбирають багато часу, інші ж вважають, що така їжа несмачна. Але, ні для кого не залишається секретом, що парова їжа є найбільш дієтичної і корисною. Адже продукти ніколи не втрачають своєї форми і натурального кольору, зберігають всі необхідні для організму людини корисні вітаміни і микроэлементы.При наявності сучасного кухонного обладнання у людини ніколи не виникає особливих проблем в правильності приготування страв на пару, а саме в пароварці. Хоча для тих, у кого відсутній пароварка можна запропонувати непогану заміну у вигляді каструлі з водою, на яку ставиться решітка, що закривається зверху щільно крышкой.Основным і головним достоїнством дієти на пару є вживання здорової їжі в достатньому для втамування голоду кількості, тому Ви можете скидати зайві кілограми тіла, відчувати себе бадьоріше, але при цьому, ніколи не відчувати почуття голода.Эффективные результати не змусять себе довго чекати, зі зникненням надмірної ваги, у вас відновитися здоровий колір обличчя і не буде відчуватися як раніше, втоми і сонливості.дієти на пару існують певні правила: - м'ясні та рибні страви раціону харчування повинні вживатися в їжу без гарніру, а проміжок між їжею вуглеводного і білкового утримання повинен бути не менше чотирьох годин;
- загальна кількість прийомів їжі ніяк не обмежується, але останній прийом їжі повинен відбутися як мінімум за дві години перед нічним сном;
- під час приготування круп'яних страв ніколи не використовується сіль, слід робити заміну солі соєвим соусом;
- солодкі страви, приготовані у пароварці необхідно вживати тільки в першій половині дня.
Зразкове меню одноденного раціону харчування дієти на паруСніданок: - порція вівсяних пластівців з кукурудзою;
- несолодкий чорний чай або чашка натуральної кави без додавання цукру.
Рецепт приготування вівсяної каші з кукурудзою Необхідні продукти для однієї порції: - половина склянки замороженої кукурудзи;
- половина склянки вівсяних пластівців;
- один стакан знежиреного молока;
- половина склянки води;
- сіль за смаком.
Кукурудзу і вівсяні пластівці викласти у місткість пароварки для варіння рису, додати воду і чверть склянки молока, все добре перемішати і готувати в пароварці 30 хвилин. В кінці варіння додати в неї залишився молоко.Обед: - порція легкого овочевого супу з тюфтельками;
- овочеве рагу.
Рецепт приготування овочевого супу з тюфтельками Необхідні продукти для однієї порції: - капуста брокколі;
- одна морква;
- трохи яловичого фаршу;
- одна картоплина;
- один стакан води.
В чашу для рису пароварки покласти кілька суцвіть броколі і нарізану середніми кубиками картоплину. У приготовлений яловичий фарш додати дрібно натерту моркву, сформувати тефтелі і теж покласти в пароварку. Весь вміст ємності залити водою і поставити в пароварку на 30 хвилин. Рецепт приготування овочевого рагу Необхідні продукти для чотирьох порцій: - три середніх картоплини;
- один червоного кольору стиглий помідор;
- одна морква;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- одна буряк;
- одна четверта частина невеликого качана білокачанної капусти.
Необхідно тонкими смужками нашаткувати капусту, буряк подрібнити тонкою соломкою, картоплю нарізати середніми кубиками, цибулю половинками кілець. Всі підготовлені овочі перемішати, трохи поперчити, додати сіль за смаком і накрити листом фольги. Рагу покласти в чашку для приготування рису і відправити в пароварку на один час.Ужин: - куряче філе з овочами, приготоване на пару.
Рецепт приготування курячого філе з овочами Необхідні продукти для трьох-чотирьох порцій: - куряча грудка середнього розміру;
- дві моркви;
- чотири головки ріпчастої цибулі;
- півтора качана цвітної капусти;
- дві невеликих ріпи;
- один стебло селери;
- одна десертна ложка соєвого соусу;
- дві склянки овочевого бульйону;
- одна десертна ложка оливкової олії;
- сіль і чорний перець додаються за смаком.
Необхідно дрібно нарубати стебло селери, всі вищеперелічені овочі нарізати середніми шматочками куряче філе невеликими рівними шматочками. Нарізані овочі і курячі шматочки викласти в каструлю для варіння на пару шарами по черзі. Далі все слід залити овочевим бульйоном, додати соєвий соус і оливкове масло. Весь процес приготування займе приблизно дві години для того, щоб куряче м'ясо стало мягким.Диету на пару слід використовувати не тільки для позбавлення від зайвих кілограмів тіла, але і для очищення організму, так як в приготовлених таким чином стравах міститься мінімальна кількість жирів і велику кількість корисних вітамінів С і А, мікроелементи водорозчинних мінералів. Дієта на пару зможе обмежити Вас від вживання зайвої кількості калорійних продуктів і шкідливих канцерогенів, яких величезна кількість обсмаженої пище.После дотримання дієти вами буде відзначено не тільки зниження ваги, але і досягнення оздоровчого та омолоджуючого ефекту. Середня втрата ваги складає 3-5 кілограмів за двадцять один день. Підсумкова втрата ваги буде повністю залежати від того, якою була початкова маса вашого тіла.Чудовими перевагами використання дієти на пару служать наступні фактори: - можливість вживання в їжу абсолютно усіх продуктів;
- процес приготування їжі в пароварці дуже зручний, приготовані страви ніколи не пригорять і не вимагатимуть у людини постійному спостереженні за ними в процесі приготування;
- зручні багатофункціональні сучасні пароварки з багаторівневим виготовленням дозволяють одночасно готувати кілька страв;
- всі страви, приготовані у пароварці, завжди мають красивий і апетитний вигляд.
|