Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як засушити листя брусниці в домашніх умовах?
Сушіння листя брусниці – це традиційний метод заготівлі корисного рослини. Сушаться листя і навіть пагони брусниці без особливої праці.

Для листя можна застосувати метод повітряної сушіння при кімнатній температурі. Зібрані в суху погоду листя розкладають тонким шаром разом з гілочками на чистому папері або на тканині, на дерев'яній поверхні і залишають у добре провітрюваному сухому приміщенні. Періодично лисяча перевертають, перемішують щоб вони рівномірно просушувались. Не допускається попадання прямих сонячних променів на листя, вони швидко втрачають колір, стають бурими і непридатними для застосування. Таким способом листя будуть сушитися два – три дні.
Можна сушити листя і в духовці, температура не повинна перевищувати 40 градусів. Процес сушіння займе від чотирьох до п'яти годин. у правильно висушеного листя брусниці трохи загнуті донизу краю, нижня сторона листа більше світла, ніж верхня (верх листя має залишатися темно-зеленого кольору), на нижній стороні листа повинні бути добре видно велику кількість бурих залоз. Листя не повинні мати запаху, смак гіркуватий з легким в'яжучим відтінком. Перед тим як закладати листя на зберігання, їх відокремлюють від гілочок і стеблинок. Строк зберігання сушених листя брусниці – не більш трьох років за умови дотримання необхідних умов. Зберігають сировину в картонних коробках або в дерев'яних скриньках застелених папером.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: