Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як засушити ягоди ожини в домашніх умовах?
Збирають ягоди ожини по мірі дозрівання, починаючи з серпня. Обов'язкові умови для збору – сонячна погода, середня стиглість ягід і відсутність на ягодах вологи. Перестиглі ягоди для сушіння не годяться.
Не намагайтеся відразу зібрати велику кількість ягід, збирайте їх у міру дозрівання, не допускаючи сильного розм'якшення, інакше під час збору і підготовки до сушінні вони дадуть сік і висушити їх буде дуже важко. Кращий час для збору ягід – ранку, коли висохла роса. Збирають ягоди ожини разом з плодоніжками, після збору їх перебирають, відбраковують м'які, м'яті, зеленуваті ягоди, вибирають потрапили листочки і гілочки, акуратно відривають плодоніжки і розкладають для сушіння. Мити ожину перед сушкою не потрібно.
ягоди можна Сушити на відкритому повітрі або в духовці. Якщо ягоди сушаться на повітрі, для них вибирають місце в тіні або під навісом, підійде для сушіння і добре провітрюване приміщення. В таких умовах ягоди висохнуть за три – п'ять днів. Під час сушіння їх потрібно перевертати щоб зайва волога рівномірно випаровувалася.
сушать В духовці на деку, розкладаючи ягоди в один шар. Температура повинна бути в межах 60 – 70 градусів, через кілька годин температуру знижують до 40 градусів і доводять ягоди до повного висихання.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: ягоди, збору
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: