Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як сушити топінамбур в домашніх умовах?
Якщо ви не довіряєте промисловим Бадів і хочете оздоровити організм натуральними, корисними продуктами, запасіться запас топінамбуром – земляною грушею. З порошку, зробленого з сушеного топінамбура, готують вітамінізований напій, який забезпечить профілактику багатьох хвороб.

Перед тим, як приступати до сушіння, бульби топінамбура потрібно ретельно оглянути і відібрати тільки здорові, не мають пошкоджень і ознак гнилі. Потім бульби миють у декількох водах, очищають від вторинних корінців, зчищають шкірку. Після цього топінамбур нарізають кружечками або брусочками і розкладають на відкритій поверхні в кімнаті в захищеному від прямих сонячних променів місці. Зазвичай на сушку потрібно чотири – п'ять днів.
Якщо топінамбур буде сушитися в духовці, то проводять попередню бланшировку бульб в підсоленій воді з додаванням харчової соди (на літр води 8 грам харчової соди) протягом 8-10 хвилин. Після цього топінамбур нарізають і сушать у духовці при температурі 50-60 градусів приблизно три години. Щоб сировина рівномірно просушилось, його потрібно перемішувати. Висушений топінамбур подрібнюють в порошок і зберігають у скляних банках.
Категория: Здоров'я і краса
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: