Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Як сушити топінамбур в домашніх умовах?
![]() Перед тим, як приступати до сушіння, бульби топінамбура потрібно ретельно оглянути і відібрати тільки здорові, не мають пошкоджень і ознак гнилі. Потім бульби миють у декількох водах, очищають від вторинних корінців, зчищають шкірку. Після цього топінамбур нарізають кружечками або брусочками і розкладають на відкритій поверхні в кімнаті в захищеному від прямих сонячних променів місці. Зазвичай на сушку потрібно чотири – п'ять днів. Якщо топінамбур буде сушитися в духовці, то проводять попередню бланшировку бульб в підсоленій воді з додаванням харчової соди (на літр води 8 грам харчової соди) протягом 8-10 хвилин. Після цього топінамбур нарізають і сушать у духовці при температурі 50-60 градусів приблизно три години. Щоб сировина рівномірно просушилось, його потрібно перемішувати. Висушений топінамбур подрібнюють в порошок і зберігають у скляних банках. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |