Головна » Статті » Здоров'я і краса

Як і коли збирати м'яту для сушіння?
М'ята – це і ліки, і пряно-смакова рослина. Її можна додавати у випічку, до м'яса, салати та гарячі страви, а чай з м'ятою – один з улюблених напоїв. Дрібно нарізані листочки м'яти можна вживати у свіжому вигляді, з сушеної м'яти роблять порошок.
Фортеця запаху, його насиченість, а відповідно і вміст корисних речовин в листі м'яти в різні періоди життя рослини і в різний час року значно відрізняються. Найбільш ароматною м'ята стає під час цвітіння. Саме в момент повного цвітіння і потрібно зрізати стебла м'яти. Якщо потрібно заготовити ще й листя, зрізати їх можна до початку цвітіння, але не раніше ніж рослина на стеблинках почне зав'язувати квіткові бруньки. Зібрані в цей час листочки залишаться зеленими після сушіння і у них буде великий вміст корисних речовин. З молодих рослин листя не збирають, для сушіння вони не придатні. У такий слабкий аромат м'яти, зелень сильно всихає при сушінні, вміст корисних речовин невелико.
Збирати м'яту потрібно тільки в суху погоду. Якщо напередодні був дощ, або листя вкриті росою - відкладіть збір поки м'ята не просохне. Зібрані в сиру погоду пагони і листя м'яти після сушіння побуріють. Після зрізання пагони приберіть в крите приміщення, подалі від сонячного світла.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: листя, м'яти
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: