Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим корисно для шкіри обличчя ефірне масло бергамота?
Бергамот – невелике дерево, підвид гіркого апельсина, дає невеликі, зовні схожі на апельсини, плоди, але вони неїстівні. З шкірки плодів бергамоту методом холодного пресування і одержують ефірну олію.
Чисте масло бергамота – це текуча масляниста рідина жовтувато-зеленого кольору, яка з часом може придбати коричнево-оливковий відтінок. Аромат приємний, пряний з квітковими нотками.
У косметології масло бергамота використовують в основному при догляді за жирною шкірою обличчя і при запальних процесах шкіри (вугрова висипка, прищі). Воно допомагає при підвищеній жирності і пітливості шкіри, освіжає і освітлює шкіру. Ефірне масло бергамота нормалізує роботу потових і сальних залоз, звужує розширені пори, знімає подразнення і запалення шкіри, лікує вугрі, прищі, гнійничкові висипання. Масло покращує колір обличчя, тонізує шкіру, дає легкий відбілюючий ефект.
Бергамотове масло володіє протигрибковими, протизапальні властивості, тому його використовують як зовнішній засіб для лікування псоріазу, екземи, фурункулів.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: масло, шкіри
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: