Головна » Статті » Здоров'я і краса |
Чим корисна олія з рисових висівок?
![]() Причому середньовічним кухарям не приходило в голову використовувати рис як гарнір до рибних або м'ясних страв. З екзотичного гостя робили десерти, солодощі або їли самостійно. Після епідемії чуми, що забрала життя мало не половина мешканців Європи (14 століття), круглозернистий рис, що не вимагає великого кол-ва води, але приносив хороший урожай став популярною культурою у Валенсії і Сицилії. Поступово рис розповсюдився по світу.У справу йдуть всі частини рослини: із зерна готують смачні страви, з висівок роблять рисове масло, а макухою годують худобу. Масло з висівок рису використовується для приготування їжі і в лікувальних цілях. Це масло знижує рівень холестерину і бореться зі старінням. Рисове масло визнано ВООЗ продуктом здорового харчування. В лікувальних цілях рисове масло п'ють курсами по 3 місяці. Олія з рисових висівок знижує рівень холестерину, перешкоджає виникненню і зростанню пухлин, покращує стан серця і судин. В останні роки рисове масло застосовується в косметології для догляду за дитячою шкірою і використовується як активний компонент засобів догляду за бровами, віями та сонцезахисних засобів. | |
Категория: Здоров'я і краса
|
|
Всього коментарів: 0 | |