Головна » Статті » Здоров'я і краса

Чим корисна олія з рисових висівок?
В середні століття в Європі рис використовувався в якості екзотичної приправи. Ласувати рисом могли собі дозволити тільки знатні вельможі.
Причому середньовічним кухарям не приходило в голову використовувати рис як гарнір до рибних або м'ясних страв. З екзотичного гостя робили десерти, солодощі або їли самостійно. Після епідемії чуми, що забрала життя мало не половина мешканців Європи (14 століття), круглозернистий рис, що не вимагає великого кол-ва води, але приносив хороший урожай став популярною культурою у Валенсії і Сицилії.
Поступово рис розповсюдився по світу.У справу йдуть всі частини рослини: із зерна готують смачні страви, з висівок роблять рисове масло, а макухою годують худобу.
Масло з висівок рису використовується для приготування їжі і в лікувальних цілях. Це масло знижує рівень холестерину і бореться зі старінням. Рисове масло визнано ВООЗ продуктом здорового харчування.
В лікувальних цілях рисове масло п'ють курсами по 3 місяці. Олія з рисових висівок знижує рівень холестерину, перешкоджає виникненню і зростанню пухлин, покращує стан серця і судин. В останні роки рисове масло застосовується в косметології для догляду за дитячою шкірою і використовується як активний компонент засобів догляду за бровами, віями та сонцезахисних засобів.
Категория: Здоров'я і краса
| Теги: рис, масло
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: